مشاوره حقوقی رایگان - عدم تمدید قرارداد اجاره نامه توسط مستاجر

با سلام
احترامآ تاريخ اجاره نامه مستاجر من 31 خرداد 1400 به پايان ميرسد و با توجه به چندين بار اطلاع رساني از چند ماه قبل جهت تمديد قرارداد يا تخليه ، پاسخ مناسبي نداده است. قابل ذكر است با توجه به اينكه ملك را زماني خريداري نمودم كه مستاجر در داخل آن ساكن بوده و قرارداد اجاره نامه با مالك قبلي بصورت رهن كامل بوده ، درخواست من جهت تمديد قرارداد بعلت تعويض با قرارداد جديد به اسم خودم و بصورت رهن و اجاره ميباشد كه در اينخصوص و با شرايط جديد، مستاجر موضوع را بلا تكليف گذاشته و جهت تمديد قرارداد در بنگاه حاضر نميشود. لطفا راهنمايي فرمائيد امكان حكم تخليه براي ايشان وجود دارد و طي مراحل قانوني به چه صورت است ؟ همچنين در قرارداد قديمي موضوع مبلغ ضرر و زيان به ازاي هر روز 50 هزار تومان بعلت عدم تخليه قيد شده آيا ميتوان بعلت نداشتن قرارداد از پول پيش ايشان كسر نمود ؟ با تشكر از راهنمايی شما

پاسخ ها :

يوسف  محمدي قلعه تكي

جناب آقای يوسف محمدي قلعه تكي :

باسلام
اول اینکه قرارداد اجاره سابق چون با شما منعقد نشده اصلا قابل استناد نیست .
اما اگر فروشنده سند ملک را بنام شما انتقال رسمی دادن ، در این صورت میتوان به محض انقضاءِ مدت اجاره دادخواست خلع ید داد.
راه حل دیگر اینکه اگر فروشنده قرارداد اجاره را با علم و امضاءِ مستاجر (یعنی روی کاغذ و کتبی موضوع انتقال اجاره نامه به شما درج شده باشه و 3 سفرتون امضا کرده باشید)به شما منتقل کرده باشه شما حق دارید بعداز پایان مهلت ی تخلیه را به شورای حل اختلاف داد.
والسلام

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام
به نظر می رسد بهتر است به قرارداد خرید خودتان استناد کنید، مطابق مصوبه ستاد کرونا در صورت فروخته شدن ملک مستاجر 2 ماه مهلت دارد تخلیه نماید