مشاوره حقوقی رایگان - تاخیر تادیه در چک صادر شده

سلام محاسبه تاخیر تادیه در چک صادر شده در سال 94 در ید دارنده که درسال97دارنده چک با مراجعه به بانک گواهینامه عدم پرداخت صادر گردید برعلیه صادر کننده طرح عوا ضمن اصل مبلغ تقاضای تاخیر تادیه کرده مبدأ محاسبه آن از زمان سررسید سال 94یا زمان مراجعه به بانک و صدور گواهی نامه عدم پرداخت سال 97 ؟ درخصوص قاعده اقدام توضیح بفرمائید ممنون میشم مستندات و دلایل پاسخ اعلامی را عنایت فرمایید. سپاسگزارم

پاسخ ها :

سعید شفیعی پور

سعید شفیعی پور :

سلام اصولا تأخير تأديه از تاريخ مطالبه رسمي به دين تعلق مي گيرد كه در خصوص چك نيز طبق رويه قضائي و همين قاعده از تاريخ مراجعه ذينفع به بانك و دريافت گواهينامه عدم پرداخت مشمول خسارت تأخير تأديه مي گردد.
اصولا وقتي اشخاص از حقي كه دارند بدون دخالت طرف مقابل استفاده نكنند يا دست به عملي بزنند كه ضرري متوجه آنان شود در اصطلاح گفته مي شود كه شخص به ضرر و بر عليه خويش اقدام كرده است و از حيث مسئوليتي متوجه كسي نيست ، كه اين قاعده اقدام نام دارد .