مشاوره حقوقی رایگان - خرید حواله خودرو

سلام خسته نباشید شوهر من خرداد ماه 99 یک حواله خرید که در صورت تحویل ماشین یک سال سندش در رهن شرکت هست کسی که حواله ازش خریداری شده زمان اعلام دعوتنامه به ما چیزی نگفت و خودش بقیه پولی که باید به شرکت داده می‌شد رو پرداخت کرد که ماشین برای خودش بیاد و همه چیزو انکار کرده شوهر من 50 میلیون پول به شرکت واریز کرده و 13 میلیون پول هم برای خرید حواله پرداخت کرده اگه مدارک و شاهد داشته باشیم با وجود اینکه این ماشین غیرقابل فروش بوده در صورت شکایت حکم دادگاه چیه؟ ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

بر اساس قانون مدنی و رای وحدت رویه 620 ، در رهن گذاشتن مال موجب خروج آن مال از مالکیت راهن (رهن گذارنده) نخواهد شد
بنابراین برای مرتهن (رهن گیرنده) حقی عینی و حق تقدم ایجاد شده است .

بنابراین معاملاتی که راهن انجام دهد در صورتی که منافی حقوق مرتهن باشد «نافذ نیست »
عدم نفوذ معامله بطور خلاصه یعنی اینکه اگر مرتهن اجازه دهد و تنفیذ کند معامله را مشکلی نیست ولی اگر تنفیذ ننماید مشکل ساز خواهد بود