مشاوره حقوقی رایگان - انتقال عواقب کیفری چک

بنده یه چند فقره چک در اختیار یکی از آشناهام گذاشتم و در وجه ایشون صادر کردم و پشت چک هم امضا کردن با گرفتن تعهد محضری میشه اگه پول بابت چک نداد عواقب کیفری و حقوقی گواهی عدم پرداخت چک رو به خودش منتقل کرد که من گیر نباشم یا نه؟

پاسخ ها :

الهام سادات ماجدی

سرکار خانم الهام سادات ماجدی :

سوال مبهم است.آیا صادر کننده هستید؟
یا دارنده ای که به ثالث انتقال داده اید؟

پگاه احمدی

سرکار خانم پگاه احمدی :

با سلام. خیر امکان انتقال عواقب کیفری و حقوقی وجود ندارد. صادر کننده چک متعهد اصلی محسوب می شود اما دست کم می توانید با تامین وجه از ناحیه ایشان و ... از برگشت خوردن و مدیونیت شما جلوگیری شود.

علی عالیشوندی

علی عالیشوندی :

سلام با توجه به وصف تجریدی چک به محض صدور چک شما مسوولیت دارید و توافق بین شما ربطی به دارنده چک نداره و در هر صورت باید پرداخت بشه ولی شما بعدا میتونید تحت عنوان حقوقی مطالبه وجه بابت صدور چک از حساب خود بابت بدهی ایشان از (اشناتون)مطالبه کنید (بعد از پرداخت وجه با دلیل مستند)