مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت چک صیادی

با سلام -یکی از مشتریان من یک چک به مبلغ 35 تومن به تاریخ 29 اسفند 1402 داده و یک ماه مهلت خواسته تا چک را برگشت نزنم و الان هم از پرداخت آن معذور است و با پر رویی میگه برو 4 ماه روند قانونی را انجام بده بعد از اون قسطی میدهم آیا سر رسید چک تو روز تعطیل پیگیری کیفری ندارد؟ممنونم میشم من را راهنمایی کنید

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شکایت کیفری ممکن نیست.
شما با اخذ گواهی عدم پرداخت به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و درخواست اجراییه بدهید
ظرف دو الی سه هفته می توانید اموالش را توقیف کنید و اگر اموالی نداشته باشد می توانید حکم جلب بگیرید مگر اینکه ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اجراییه دادخواست اعسار داده باشد که در این صورت امکان جلب وجود ندارد.
اگر بابت چک مالی گرفته باشد دادگاه اعسار وی را نمی پذیرد و اگر روند دادگاه را با ثبت دادخواست اعسار طولانی کرد می توانید خسارت تاخیر خود را نیز مطالبه کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما می‌توانی در اینجا شکایت نمایید تمام وجه چک را مطالبه کنید

خسارت تاخیر تعدیه را به نرخ روز تا زمان دریافت مطالبه کنید

می‌توانید وکیل بگیرید و هزینه آن را طرف بپردازد هزینه دادرسی را نیز می‌توانید از ایشان بگیرید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

شرایط مراحل کیفری چک در قانون چک به صراحت آمده در صورتی که مشمول جرائم کیفری باشد می‌توانید دعوی نمایید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

امکان شکایت و وصول طلب و خسارات وارده را دارید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است خیر چنین چکی کیفری نیست

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر چک به روز صادر شده است می‌توان شکایت کیفری نمایید در غیر این صورت حقوقی است و اگر صیادی است بایستی دادخواست صدور اجرایی بدهید تا سریع پرونده به جریان بیافتد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
کیفری خیر
شما باید درخواست صدور اجراییه و مطالبه وجه چک را مطرح نمایید