مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت مابقی ثمن

باسلام. پدر بنده 40سال پیش زمین صنعتی را در تهران خریداری نمود که بخشی از پول را به فروشنده پرداخت و زمین را تصاحب نمود. بابت الزام به تنظیم سند از طریق دادخواست اقدام نمودیم که حکم دادگاه مقرر بر الزام به تنظیم سند از طرف فروشنده و پرداخت درصد مابقی ثمن معامله به نرخ روز از طریق خریدار گردید.
حال بین وراث فروشنده و وراث خریدار برسر نحوه پرداخت مابقی ثمن اختلاف است. آنها ادعای نرخ روز زمین دارند ولی طبق متن حکم مابقی ثمن به نرخ روز درج گردیده. آیا این بمعنی پرداخت مابقی طبق شاخص کلی میباشد؟

پاسخ ها :

جواد  اسمعيلي

جناب آقای جواد اسمعيلي :

با سلام .هر موردی که در رای دادگاه ذکر شده همان باید پرداخت شود .و پرداخت ثمن بر اساس شاخص اعلامی از سوی بانک مرکزی پرداخت شود

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

بله با توجه به اینکه زمانی گذشته به آن خسارت تاخیر تادیه تعلق می گیرد و به نرخ روز محاسبه میشود البته بستگی به رای دارد ورای صادره باید مطالعه گردد

سعید شفیعی پور

سعید شفیعی پور :

با سلام
چنانچه حكم دادگاه متضمن پرداخت باقيمانده ثمن به نرخ روز باشد مي بايست طبق توافق و در صورت عدم توافق ، با جلب نظر كارشناس قيمت كل ملك برآورد و به نسبت باقيمانده طبق همين نرخ پرداخت شود . ممكن است ايراد گرفته شود كه قيمت ملك در زمان معامله توافق شده و باقيمانده مي بايست بر أساس قيمت همان روز معامله پرداخت شود ، اما با توجه به گذشت زمان طولاني از وقوع معامله و با در نظر گرفتن نوسانات شديد اقتصادي كه موجب كاهش ارزش پول شده ، عدالت إيجاب مي نمايد پرداخت به نحوي باشد كه موجب ضرر فروشنده نگردد. به همين دليل بهترين راه حل پرداخت به نرخ روز باشد .