مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک توقیف شده

با سلام خسته نباشید
در سال 1385 بابت چندین فقره چک شخصی را از دادگاه حقوقی محکوم و طی مراحل قانونی محکوم علیه بابت بدهکاری خودش ملک کارخانه خودش را بعنوان مال معرفی میکند طلبکاران و توقیف کنندگان این ملک کارخانه حدود 20 نفر هستند . از طرفی محکوم علیه رضایت تعداد زیادی را گرفته اما به اداره ثبت اعلام نکرده. با توجه به گرفتن رضایت از شکات کماکان تعداد بازداشت کنندگان ملک کارخانه زمان استعلام از اداره ثبت یا دادگستری همان افراد قبلی هستند.
اینجانب در ردیف سوم و نفر سوم بازداشت کننده ملک کارخانه هستم دو نفر قبل از اقوام محکوم علیه هستند که برای کارشکنی و صوری با چند فقره چک از وی همچون ما ملک را بازداشت کرده اند
اینجانب چندین ماه چندین مرتبه تقاضای مزایده ملک توقیف شده را خواستار شده ام حتی نزد ریس دادگستری رفته ام. متاسفانه با تقاضای مزایده من موافقت نمیکنند . و میگویند اگر بخواهی ملک را مزایده بگذاری باید پول و طلب دیگر افراد بازداشت کننده این ملک را پرداخت کنید یا به نوعی رضایت آنها را جلب کتید تا بتوانید ملک را مزایده بگذارید.
حالیه شاید من در اشتباه باشم و پرسنل اجرای احکام مدنی درست بگویند.
و من از این همه علم حقوق پرسنل دادگستری که با عدم سواد حتی اولیه اینگونه به مردم پاسخ قاطع میدهند واقعا متاسفیم .
حال از عزیزان بزرگوار سوال داشتم که بر طبق کدام ماده و تبصر و قانونی بتوانم ملک بازداشت شده را به مزایده بگذارم . و بتوانم پرسنل مربوطه را حالی کنم که با بیسوادی خودشان مردم را اسیر نکنند
قبلا از هرگونه حسن توجه در این خصوص کمال تشکر را دارم .
ارادتمندم‌.

پاسخ ها :

محمدرضا   تعلیمی

جناب آقای محمدرضا تعلیمی:

سلام دوست عزیز اجرای احکام حرف غیر قانونی به شما نزده منبع آن مواد 148 و 149 از قانون اجرای احکام مدنی است.
‌ماده 148
در هر مورد که اجراییه‌های متعدد به قسمت اجراء رسیده باشد، دادورز (‌مامور اجرا) باید حق تقدم هر یک از محکوم‌لهم را به ترتیب‌زیر رعایت نماید:
1 - اگر مال منقول یا غیر منقول محکوم‌علیه نزد محکوم‌له رهن یا وثیقه یا مورد معامله شرطی و امثال آن یا در توقیف تامینی یا اجرایی باشد‌محکوم‌له نسبت به مال مزبور به میزان محکوم‌به بر سایر محکوم‌لهم حق تقدم خواهد داشت.
2 - خدمه خانه و کارگر و مستخدم محل کار محکوم‌علیه نسبت به حقوق و دستمزد شش ماه خود.
3 - نفقه زن و هزینه نگهداری اولاد صغیر محکوم‌علیه برای مدت شش ماه و مهریه تا میزان دویست هزار یال.
4 - بستانکاران طبقات مذکور در بندهای دوم و سوم نسبت به بقیه طلب خود و سایر بستانکاران.

‌ماده 149
پس از اینکه بستانکاران به ترتیب هر طبقه طلب خود را از اموال محکوم‌علیه وصول نمودند اگر چیزی زائد از طلب آن‌ها بقای بماند به‌طبقه بعدی داده می‌شود و در هر یک از طبقات دوم تا چهارم اگر بستانکاران متعدد باشند مال محکوم‌علیه به نسبت طلب بین آن‌ها تقسیم می‌گردد.