مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت مابقی ثمن معامله

سلام. حدود 12 سال پیش دو قطعه زمین خریداری کردیم که مالک که خودش مشاور املاک نیز بود یک هکتار زمین رو قطعه بندی کرد و قطعات فروخته شده روی نقشه مشخص شده و مهر مشاور املاک خورده است و سند آن در دفترخانه تنظیم شد یعنی زمین به صورت مشاعی فروخته شد و هر قطعه سند رسمی دارد.
زمین به اسم شهرک فروخته شد.
دو سال پیش متوجه شدیم که یکی از زمین های فروخته شده به ما به نفر دیگری نیز فروخته شده که این نفر دوم سند ندارد و به صورت شورایی خریده است.
مشاور املاک اشتباه خود را پذیرفته و حاضر شد هر دو قطعه زمین ما را بخرد.
بنده ایران نبودم و مشاور املاک مبلغی را به عنوان پیش پرداخت خرید زمین ها به پسر بنده دادند و رسید گرفتند.
روز دفترخانه پسر من به همراه وکیل آماده بودند اما مشاور املاک باز مبلغی را پرداخت کرده و گفته مابقی پول را ندارم و یک ماه دیگه پرداخت میکنم در نتیجه سند هم به نام آن ها نخورد.
و دائم به ما وعده وعید میدادند که به محض این که پول دست من بیاید به قیمت روز با شما تسویه میکنم.
حالا که یک سال و نیم گذشته و ایشان پول زمین را تسویه نکرده و میگوییم یا تسویه کن به نرخ روز یا زمین را پس بده و میگوید زمین را فروختم تسویه هم نمیکند. طبق قولی که داده بود که به نرخ روز تسویه میکند. سند همچنان به نام ما هست.
با وکیلی صحبت کردیم و میگوید چون رسید پول اولیه را دارد یعنی فروختید و چون بیش از یک سال از این معامله گذشته حق شکایت هم ندارید.
مبایعه نامه ای هم نوشته نشده است. تکلیف چیست؟ لطفا ما را راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،حق شکایت کیفری از شما سلب شده ولی اگر مبلغ ثمن‌ معامله مشخص شده ، می توانید دادخواست مطالبه ثمن‌ معامله را تقدیم دادگاه کنید،واگرمبلغ مشخص نشده،معامله باطل است،می توانید زمین خود را مطالبه کنید