مشاوره حقوقی رایگان - وصیت

با سلام، پدر من چند ماه پیش فوت نمودند، دست نوشته ای با دست خط ایشان و امضا ایشان در دست دارم که از 4 واحد آپارتمانی که ایشان داشتند 1 واحد را متعلق به من میدانستند. با توجه به این دست نوشته آیا میتوانم‌ ادعای مالکیت این واحد کنم ؟

پاسخ ها :

اکرم اسلامی

سرکار خانم اکرم اسلامی :

باسلام باید در محکمه ارایه دهید و تنفیذ وصیت نامه را بگیرید

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

با سلام.وصیت نامه خود نوشت سند عادی است . وارثان موصی و سایر کسانی که در مقابل آن قرار می گیرند می توانند در اصالت سند تردید کنند . در این صورت، برعهده موصی له است که انتساب وصیتنامه را به شخص موصی اثبات کند و در این راه تابع قواعد عمومی است .
در موردی که اصالت وصیتنامه محرز است و به درستی تاریخ آن احراز می شود، مدعی کسی است که تاریخ برخلاف ظاهر نادرست می داند و باید آن را در دادگاه ثابت نماید . در این دعوا، شهادت به تنهایی نمی تواند کافی باشد (ماده 1309قانون مدنی ) و مدعی باید، به استناد اقرار موصی یا اسناد دیگر، غلط بودن تاریخ را اثبات نماید .