مشاوره حقوقی رایگان - اختلاف مالک و مستاجر

باسلام و احترام
موجر هستم. آپارتمانی 75 متری را به مستاجر اجاره داده بودم که در یک مجتمع مسکونی معتبر واقع می باشد و در سررسید اجاره با اعلام قبلی به ایشان اعلام نمودیم قرارداد تمدید نمی گردد / با توجه به درخواست مدیر مجتمع مبنی بر عدم تمدید قرارداد با ایشان که خانم مجردی می باشند/و ایشان با تاخیر 15 روزه آپارتمان را تخلیه نمودند و البته کلید را بهمن تحویل ندادند بلکه پیش مدیر ساختمان کلید را گذاشتند و هیچگونه رسید کتبی تحویل واحد آپارتمان از من دریافت ننموده اند/ و البته اجاره ماه آخر به مبلغ 2 میلیون تومان را هم پرداخت نکردند و قبض برق و شارژ ماه آخر مستاجر را هم به مدیرساختمان پرداخت نکردند که منجر به قطع برق آپارتمان به علت بدهی گردید که شخصا پرداخت نمودم. و در این حالت آپارتمان را تخلیه نموند و بعد از تخلیه متوجه خسارتهایی به آپارتمان شدیم که تعمیر نمودم و به مستاجر دیگری اجاره داده ام.
مبلغ رهن 10 میلیون تومان بوده است که به مستاجر اعلام نمودیم جهت دریافت مبلغ رهن پس از کسر اجاره ماه آخر و بدهی شارژ و قبض برق مراجعه نماید / و یا شماره حساب اعلام نماید تا برایش واریز نماییم. ایشان جهت دریافت مبلغ رهن خود مراجعه نکردند و پس از 20 روز بعد تماس تلفنی گرفتند که من می خواهم از شما بابت تاخیر در عودت رهن که در قرارداد اجاره قید گردیده/ برای هرروز تاخیر 100 هزار تومان/ به شورای حل اختلاف شکایت کنم. گفتم شما خودتان جهت دریافت مراجعه نکردید و بدهی های فوق را دارید / بازهم مراجعه نکردند/ من چکی بابت مابه ااتفاوت رهن و بدهی های فوق صادر و به بنگاه املاک که قرارداد ما را تنظیم کرده بود کتبا تحویل و رسید کتبی تحویل چک رهن به مستاجر از املاک اخذ کردم که تحویل مستاجر دهند و تلفنی به مستاجر اعلام نمودم. مستاجر به املاک مراجعه ولی به اعتراض کسورات فوق و ادعای مطالبه جریمه تاخیر عودت رهن بازهم چک را دریافت نکردند و گفتند به شورای حل اختلاف شکایت می کنند. من هیچ آدرس و یا شماره حسابی از ایشان ندارم و احتمال می دهم به شورای حل اختااف شکایت کرده که حکم جریمه تاخیر در عودت رهن از من دریافت نماید.
الته هیچ اخطار یا اعلامی از شورای حل اختلاف به دست من نرسیده که من کتبا پاسخ دهم و مدارک خودرا ارائه نمایم و احتمال می دهم عمدا جهت بیشتر شدن زمان تاخیر عودت رهن و مطالبه مبلغ بیشتر سعی در طولانی کردن موضوع دارد. مدیر ساختمان رسید کتبی داده که ایشان شاژ ماه اخر و هزینه برق را پرداخت نکرده و موجر/ اینجانب/ پرداخت کرده ام.
خواهشمندم راهنمایی فرمایید که چه اقدام قانونی انجام دهم که ایشان به ناحق جریمه تاخیر در عودت رهن را از طریق شورای اختلاف از من دریافت ننماید و بتوانم الباقی مبلغ رهن را به طریق قانونی به ایشان پرداخت نمایم؟ با تشکر و تجدید احترام

پاسخ ها :

محمدهادی پهلوانی فر

جناب آقای محمدهادی پهلوانی فر:

قبل از تحویل اپارتمان
باید به شورای حل
اختلاف مراجعه ودرخواست تخلیه
میکردید و پول رهن
به حساب دولت
وشما خسارت طلب
میکردید