مشاوره حقوقی رایگان - اقدام خودسرانه مدیر ساختمان

در ساختمانی 8 واحدی که ساکن آن هستیم چندی پیش در نشست مالکان -منجمله مالکی که در حال حاضر مدیر است- قرار شد، برای اولویت بندی مشکلات عمرانی و بیمه ای ساختمان (همچون بیمه آتش سوزی، نصب دوربین حفاظتی، تعویض کف پارکینگ، استحکام بخشی سنگهای نما با پیچ و رولپلاک، نصب U.P.S برای آسانسور و ... ) هر یک از مالکان با دادن امتیاز بیشتر به اولویت مهمتر و محاسبه امتیازها در پایان ترتیب انجام کارها را مشخص کنند. ولی با این که نیمی از مالکان -منجمله مدیر کنونی ساختمان- هنوز اولویتهای خود را به دلایلی اعلام نکرده اند، مدیر برای خود 3 مسئله را اولویت اصلی اعلام کرده و بدون اعلام موافقت همسایه ها و بدون اعلام هزینه ها، اقدام به نصب دوربین در پارکینگ ساختمان نموده است. حال پرسشها این است 1. آیا میتوان از ایشان برای تخریب و تغییر سرخود (بدون کسب مجوز از دیگر مالکان) در پارکینگ ساختمان، شکایت کرد؟ 2. آیا میتوان از پرداخت هزینه اقدام مزبور به دلیل اقدام خودسرانه، بدون اعلام هزینه و ارائه پیش فاکتور خودداری کرد؟ 3. آیا میتوان ایشان را به جمع آوری دوربینها و رفع عیبهای ایجاد شده وادار کرد؟ 4. مهمترین پرسش : در صورت تکرار این گونه کارها -کارهای خودسرانه مدیر یا هیئت مدیره، بی توجهی به مصوبه های نشستهای ساختمان و رعایت نکردن آنها- چه باید کرد؟
پیشاپیش از پاسخهایتان سپاسگزارم.

پاسخ ها :

الهه  حقي

سرکار خانم الهه حقي:

سوال 1_ چون نسب دوربین هم در نشست اولیه جزء کارهای ضروری بوده و فقط اولویت بندی نشده است و اگر ایشان برای جلسه مربوط به اولویت بندی ابلاغ نموده ولی ساکنین و مشترکین اقدام نموده اند ایشان میتوانسته چون مدیر و نماینده تمام ساختمان است یکی را به اولویت خود انتخاب کند پس نمیتوان از او شکایت کرد 2_ در رابطه با هزینه نیز باید طبق فاکتوری که ارائه می نماید از طرف مشترکین پرداخت شود 3_ اگر این اقدام او به کسی خسارت وارد نموده فقط آن فرد زیان دیده میتواند مطالبه کند اگر نه بقیه نمیتوانند و اگر این خسارت به قسمت مشترک وارد شده باشد خود آقای مدیر ملزم به رفع خسارت می باشد. ولاغیر