مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی شرکتی

سلام
چکی به تاریخ 96/12/28 صادر کردم ولی با توجه به شرایط شرکت و وجوه نقد امکان تامین وجه چک را نداشتم چک به یکی از شرکا داده شده و به نام ایشان می باشد ایشان چک را به شخص دیگر واگذار نموده و (بابت مبلغ چک یک قرارداد وجود دارد که برای سرمایه گذاری به شرکت پرداخت شده به نام همان شخص) حال شخصی که چک را در اختیار دارد چک را برگشت زده و در سدد نقد کردن آن هست
1. آیا موضوع فوق برای صاحب امضا پیگرد کیفری و جلب دارد؟
2. آیا در ارتباط با موضوع بقیه شرکا تحت تاثیر قرار میگیرند؟
3. خود نفر اول که چک به نام ایشان هست تحت تاثیر قرار میگیرد؟
ممنون میشم راهنمایی فرمائید

پاسخ ها :

فتاح  عزيز زاده

جناب آقای فتاح عزيز زاده :

سلام.اولا اگر چک برابر اساسنامه شرکت و جهت امور شرکت بوده در خصوص تعهدات مالی در اساسنامه تعیین تکلیف شده باشد مسولیت تعهدات مالی برابر اساسنامه خواهد بود.2در عیر این صورت برابر اصول قانونی صادرکننده چک مسوول خواهد بود اگر شخص شریک بعنوان صامن ظهر چک را امصا کرده باشد بله وی نیز مسوول پرداخت به انصمام شمل بصورت تصامتی خواهد بود.3 مسوولیت کیفری چک درخصوص چک های به اصطلاح به روز وجود دارد.صمنا حتی اگر چک صرفا جنبه حقوقی داشته باشد و صادرکننده پس از صدور حکم قطعی و احراییه درخواست اعسار رو مطرح نکرده باشد و نیز از پرداخت وجه خودداری کند امکان اعمال ماده 3و جلب وی وجود دارد