مشاوره حقوقی رایگان - میزان تعهد ضامن ملک در رهن بانک پس از ورشکستگی شرکت

ملک من به عنوان ضمانت برای وام یک شرکت سهامی خاص در بهمن 1386 در رهن بانک قرار گرفت.
حکم ورشکستگی شرکت در سال 1393 تایید و تاریخ توقف شرکت سال 1383 اعلام شد.
در حال حاضر بانک میگوید از اموال شرکت ورشکسته که در رهن بانک هستند به دلیل ورشکستگی نمیتواند سود و خسارت دیرکرد بگیرد، اما از ملک من که ضامن شرکت شده ام (به دلیل اینکه در قرارداد روتین بانک دریافت سود و خسارتها به مبلغی که بانک اعلام کند برعهده ضامن است - البته کلمه "ولو در صورت ورشکستگی" در قرارداد رهنی بانک نیامده است)، میتواند.

حالا بانک میخواهد ملک مرا ارزیابی کند و در مزایده به فروش برساند.
من حاضر هستم که مبلغ اصلی ترهین ملک را بپردازم. اما بانک میگوید باید 4 برابر آن مبلغ را بپردازم تا سود و خسارت بانک را نیز پرداخته باشم.
متاسفانه پرداخت این مبلغ در توانم نیست.

آیا از لحاظ حقوقی بانک چنین اجازه ای دارد؟
و اگر بله، آیا من هیچ راه قانونی ای برای جلوگیری از این اقدام دارم؟

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

سلام طبق قانون بانک حق چنین کاری ندارد هرچند شما در قرارداد ضامن دیرکرد هم هستید اما با حدوث ورشکستگی این قرارداد قابل استناد نیست ...البته دفاع از چنین پرونده ای نیاز به وکیل دارد و توصیه میکنم حتما وکیل بگیرید