مشاوره حقوقی رایگان - اعسار از هزینه دادرسی

با سلام.
همسرم از طریق ثبت مهریه اش رو اجرا گذاشته و از شورا یاری هم دادخواست نفقه معوقه داده است
بنده مربی ورزشی هستم و دو سال هست که بعلت کرونا باشگاه های ورزشی تعطیل هست و با موتور کار میکنم
همسرم شاغل شرکت خصوصی و بیمه هم هست و ماهیانه 4 الی 5 میلیون درآمد دارد.
در ابلاغیه درج شده نفقه معوقه و هزینه دادرسی و تاخیر تادیه
با توجه به این که پنج سال هست به تنهایی در آپارتمانی که به قصد ازدواج تهیه کرده بودم زندگی میکنم و فقط یک مرتبه اوایل عقد رابطه زناشویی داشتیم و از تاریخ عقد تمکین عام دیگری از طرف ایشون انجام نشده است.
الان کارشناسی نفقه انجام شده و مبلغ بیست و پنج میلیون نظر کارشناسی اعلام شده است.
با توجه به ماده 1108 مدنی که نفقه در ازای تمکین قرار گرفته میشود گفت معافیت از پرداخت نفقه معوقه به علت عدم تمکین طی مدت 5 سال یا الان باید نفقه معوقه رو بپردازم؟
آیا فرض محکوم شدن به نفقه معوقه باعث ایجاد حق طلاق زوجه به علت ترک انفاق شش ماهه زوج قابل اثبات هست؟
حق طلاق به زوجه تعلق میگیرد؟
هزینه دادرسی به ایشون تعلق میگیرد یا بنده؟
چی کار باید انجام بدهم؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
شما در همان اوایل ازدواج که ایشان به منزل مشترک مراجعه نداشته باید دادخواست تمکین ارائه مینمودید تا اگر به زندکی مشترک بازگشت نداشته باشد ناشزه تلقی ونفقه بدان تعلق نمیگرفت مع الاسف با توجه به عدم اقدام شما قانونا به ایشان نفقه تعلق خواهد گرفت وباید کلیه هزینهای دادرسی نیز پرداخت کنید ودر صورت عدم پرداخت طرف مدت 6 ماه ایشان میتواند طلاق خودرا اخذ نماید

پرسشگر :

ضمن تشکر از پاسخ شما
اینکه ما قبل از عقد باهم دوست بودیم و بخاطر عقاید مذهبی خودم اقدام به برقراری رابطه داشتیم و اینکه ایشان در زمان وقوع عقد دائم باکره نبودند و این مطلب رو در نامه ای خطاب به بنده نوشته اند که نامه موجود هست و بعد از عقد از ترس بارداری ناخواسته از رابطه امتناع میکردند و این موضوع باعث شد تمام مسائل به بعد از مراسم موکول شود
آیا طرح این موضوع در لایحه دفاعیه نفقه معوقه موثر بوده یا تاثیری در آن خواهد داشت یا خیر
به فرض رد خواسته نفقه معوقه آیا هزینه دادرسی از عهده بنده ساقط شده یا برای اعسار از هزینه دادرسی باید اقدام کنم.
راه قانونی برای استرداد هدایایی که در این مدت به ایشان داده ام هست اعم از سکه ها و سرویس طلایی که روز عقد بهش دادم
یک بار برای استرداد هدایا به درب منزلشون رفتم ولی از دادن هدایا امتناع کردند و گفتند قانونی اقدام کن اگه تونستی ازمون پس بگیر

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
برای عدم تعلق نفقه می بایست گواهی نشوز صادر شود تا پیش از آن نفقه تعلق می گیرد تقاضای اعسار دهید معمولا با پرداخت اولین بار نمی توانند به عسر و حرج استناد نمایند هزینه دادرسی با طرفی است که محکوم شده باشد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام
تا زمانی که حکم نشوز ایشون از طرف دادگاه صادر نشه. نفقه اش بر عهده شماست

بهنام احمدی تازه کند قشلاق

جناب آقای بهنام احمدی تازه کند قشلاق :

اگر قبلاً اظهار نامه یا دادخواست تمکین مطرح کرده باشید و بدین طریق عدم تمکین رو اثبات کرده باشید می تونین نفقه نپردازید در غیر اینصورت محکوم به پرداخت نفقه می باشید.
بله باعث حق طلاق می شود.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

شما باید دادخواست تمکین می دادید تا عدم تمکین اثبات شده و ایشان مستحق نفقه نمی شدند.
با این حال نگران نباشید اگر نفقه زوجه را بپردازید حق طلاق از این باب برایشان پیش نمی آید.