مشاوره حقوقی رایگان - حق و حقوق زن در طلاق توافقی

سلام وقت بخیر . فردا آخرین جلسه تعیین تکلیف و مشاوره حقوقی مربوط به طلاق توافقی ماست. طرف مقابل حقوق ماهیانه کارمندی، دو دانگ از شش دانگ آپارتمان مسکونی مان که حدودا 600 می ارزد و یک تیبای 95 دارد . تمام وسائل منزل و بخش اعظم پول خرید آپارتمان را من پرداخته ام. شهریه دانشگاه دخترم را نیز من میپردازم . ایشان هیچگاه نفقه نپرداخته و خورد و خوراک منزل را نفقه میداند . چه کنم که در جلسه فردا متضرر نشوم ؟ حاضرم تمام حق و حقوق : مهریه ، نفقه 27 سال و اجرت المثل را در قبال دو‌دانگ سهم منزل ببخشم . ممکن است ؟

پاسخ ها :

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.سوالتان کامل نیست.الان دادخواست طلاق داده شده یا خیر.در بحث طلاق توافقی تماما توافق است باید خودتان توافق کنید بر سر مسایل مالی.اگر هم منظورتان جلسات مشاوره قبل طلاق است در جلسات تمام حقوق شما بیان میشود و اینجا نیز باز هم بحث توافق و کسی نمیتواند دخالت کند.
اگر زوج دادخواست میداد حقوق شما همه پابرجابود

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
لطفا با این شماره تماس حاصل نمایید

یک وکیل

سلام" در طلاق توافقی ، ملاک تنظیم گزارش اصلاحی دادگاه (سازش نامه ) ، توافق کتبی طرفین و مفاد دادخواست مشترک شان است . مهم نیست همسرتان چه اموالی دارند و چه اموالی ندارند . مهم اینست بین شما و همسرتان مبنی بر جدایی چه توافقی در دادگاه حاصل می شود . ضمن اینکه مستحضر باشید نفقه زن در صورت تمکین چیزی جز آذوقه ( خوردنی و آشامیدنی ) ، مسکن ، اثاث البیت ( لوازم مورد نیاز منزل ) ، پوشاک و در صورت عادت داشتن زوجه به خدمه ، استخدام خدمتکار برای زوجه نیست و اگر همسرتان در صورت تمکین شما از ایشان ، این مایحتاج زندگی مشترک را برای شما فراهم ننمود ، آنوقت شما می توانید در صورت اثبات در دادگاه بر اساس نظریه کارشناس رسمی دادگستری در رشته تعیین نفقه ، وجه نقدی نفقه را از ایشان مطالبه کنید . پس نتیجه می گیریم اگر همسرتان مایحتاج حداقلی زندگی مشترک را در صورت تمکین شما از ایشان فراهم آوردند دیگر موظف نیستند به شما وجه دستی ماهیانه بابت نفقه بپردازند . ضمن اینکه شما هم موظف نیستید از مال خود خرج نفقه دخترتان یا مخارج منزل یا آپارتمان خریداری شده همسرتان کنید مگر به میل و اختیار خود دست به چنین اقدامی زده باشید . به هر حال حق و حقوق زوجیت طرفین و همچنین تعهدات مالی پدر نسبت به فرزند و شوهر نسبت به همسرش در قانون مشخص است و دیگران وظیفه ندارند و مجبور نیستند این تعهدات را به دوش بکشند مگر به میل و اختیار خود و احساس مسئوليت اخلاقی و علاقه به همسر یا فرزند خود .