مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

پدر بنده دوساله فوت شده اند و یک خواهر و برادر هستیم ، وراث من و خواهر و مادرم . ما به رسم معرفت در این مدت خانه به ارث گذاشته پدرمان که البته مقدار کمی از اقساط آن نیز احتمالا باقی مانده باشد را در اختیار مادرمان قرار داده ایم . و تا حالا به غیر از انحصار وراثت که آن هم بیشتر به خاطر برقراری حقوق تامین اجتماعی مادرم بوده کار خاصی نکرده و تقسیم ارث نکرده ایم ، ضمن اینکه وصیت نامه ای نیز وجود ندارد و پدر بنده هم در زمان حیات تاکید بر تقسیم بر اساس قانون داشته اند ، ما تا به امروز اصلا به این موضوع فکر نکرده ایم ولی مطلع شده ایم مادرمان قصد ازدواج دارد ، بنابراین میخواهیم تقسیم ارث انجام بدهیم ، آیا این پروسه زمانبر است؟ آیا اگر اینکار را به دلایل مشغله کاری به بعدها بسپاریم با توجه به بلاتکلیف بودن وضعیت ملک بعد از فوت پدر کسی میتواند با تخلف ملک را تصاحب کند؟ ملک فقط قولنامه دارد و ظاهرا با پروانه ساخت وام توسط پدرم گرفته شده بود و برای سند هم اقدام شده بود که به دلیل تمام نشدن اقساط احتمالا هنوز صادر نشده

پاسخ ها :

فرزانه رجائیان

سرکار خانم فرزانه رجائیان :

دوست عزیز شما میتونید از طریق دادخواست تقسیم ترکه ملک رو به مزایده بگذارید و هر کس سهم الارث خود را بردارد.

پرسشگر :

این کار سخت و زمانبره؟ دقیقا برای تنظیمش باید چکار کنم و کجا برم؟

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

از طریق دادگاه امکانپذیر است

هوشنگ  مقدم

هوشنگ مقدم :

استان :

سلام ،با توافق میتوانید در خصوص سهم الارث اقدام کنید در غیر اینصورت تقاضای تقسیم ترکه کنید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام
دادخواست تقسیم ماترک بدید تا حکمی از دادگاه صادر بشه و حتی اگر حکم هم اجرا نشه خود حکم مثل سند رسمی هست و بعدا قابل استناد