مشاوره حقوقی رایگان - مفقود بودن یکی از وراث

سلام، با تشکر از شما و وقت بخیر.
من برادری داشتم و ایشون اعتیاد داشتند و از سال 85 تاکنون مفقود شدند. متاسفانه ما یک خونه داشیم و اون ورثه ای بود و سال 87 به فروش رسید ما سهم خودمون رو گرفتیم و سهم برادر مفقودم با توجه به این که الان 76 سالشون میشد و خبری از او نیست و دست اداره سرپرست هست خواهری دارم که از نظر اخلاقی انسان خوبی نیست و ایشون قیم برادر گم شده من هست و از همه ما امضا گرفتند تا به کارها رسیدگی کنند.
مثلا وکیل خانواده شدند تا به کارها برسند و متاسفانه الان هم تا حرفی از سهم الارث برادرم میشه ایشون میپیچونند چون ما هم کم سواد و ناآگاه هستیم تا حرفی هم میزنیم قهر میکنند و میگویند به عنوان قیم همه چیز به من میرسد و میتونم همه رو به خیریه ببخشم.
آیا حرف ایشون درست هست؟ از نطر شما ایشون میتونند این کار رو کنند؟ در ضمن برادر دیگری داشتم ایشون حدود 9 سال پیش فوت کردند و خواهرم میگویند به برادر مرحوم و بچه هاشون ارثی نمیرسد. آیا درست هست؟ اگر ارث برسد نسبت ارث دختر به پسر چیست؟
با تشکر فراوان در ضمن اجازه نمیدهند وکیل برای کارها بگیریم. ممنون میشوم پاس بدهید. ببخشید زیاد شد و خدا خیرتون بدهد. ممنون.

پاسخ ها :

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

برادر دوم اگر حین الفوت مورث زنده بوده باشه ارث میبره.اگر احساس میکنید در مورد برادر اول خواهرتون به عنوان قیم اشتباهی مرتکب میشه تخلف قیم رو به اداره سرپرستی اطلاع دهید تا عزل قیم یا نصب امین شوذ

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
خیر نمی توانند حیف و میل نمایند بعد از دوسال از نبود وی ورثه می توانند تصرف موقت اموال را با سپردن تضمینات داشته باشد و با گرفتن حکم موت فرضی سهم تقسیم می گردد
اگر قبل از مورث خود فوت کرده باشند ارث نمی برند در غیر این صورت ارث تعلق می گیرد