مشاوره حقوقی رایگان - شکایت فرار از دین

با سلام
من 2 ماه قبل از صدور اجرائیه مهریه از اداره ثبت منزل شخصی ام را بدلیل عدم توانایی در پرداخت اقساط به شخص غریبه ای قولنامه رسمی کردم و حدود دوماه بعد نیز سند زدم و با پول آن وام خود را تسویه نمودم و با مابقی پول نیز یک خانه کوچکتر قولنامه نمودم، سپس حدود یک ماه بعد ابلاغ اجرائیه مهریه بدستم رسید و متوجه شدم زوجه مهریه اش را پس از تاریخ قولنامه خانه، از طریق اداره ثبت اجرا گذاشته است. (حدودا بین زمان قولنامه تا دریافت ابلاغیه مهریه توسط بنده 4 ماه فاصله است) ، حال از من بعنوان فرار از دین شکایت شده است،
آیا درخواست قرار و گذاشتن فیش در دادسرا به معنی محکوم شدن می باشد؟
تا چه حد رای بازپرس مهم است؟ چون بدون خواندن و دیدن مدارک و دلایل من، صرفا با دیدن عنوان فرار از دین، سریع گفت محکوم هستی؟
آیا در دادگاه متهم می شوم؟
آیا دلایل و مدارک من مبنی بر عدم توان در پرداخت وام بدلیل از دست دادن شغل ام قابل قبول نیست؟
آیا اینکه زمان ابلاغ مهریه بعد از سند خوردن بوده است، برای قاضی قابل قبول نیست؟
آیا زوجه می تواند مشکلات مالی من را منکر شود (کامل در جریان بیکاری و مشکلات مالی من بوده است) و به دروغ با شهادت خانواده اش ادعا کند ما از قبل با هم مشکل و دعوا داشته ایم؟
چطور می توانم اثبات کنم که من قصد فرار از دین نداشته ام؟

پاسخ ها :

معصومه محمودی

معصومه محمودی :

سلام معمولا معاملات در يك سال قبل از اجراي مهريه رو ميتوان به عنوان فرار از دين قلمداد كرد ليكن صرف اينكه بازپرس از شما فيش حقوقي گرفته است نشانه دهنده محكوميت شما نيست و در دادسرا تنها قرار صادر ميشود و اگر اين قرار جلب به دادرسي بأشد پرونده به يكي از شعب دادگاه كيفري ارجاع ميشود و شما ميتوانيد از خودتان دفاع كنيد