مشاوره حقوقی رایگان - ابطال معاملات محجور پس از مرگ وی

سلام تنها فرزند خواهر بنده سال گذشته فوت میکند و طبق برگه حصر وراثت یک چهارم اموال فرزند به مادرش میرسد. عروس خواهر بنده وی را به اجبار وادار میکند وکالتی به عروس بدهد که کل سهم الارثش از فرزند را به عروس واگذار کند (ماشین خانه و سپرده بانکی) بعد از دادن وکالت موکل که خواهر بنده است سکته مغزی میکند و در بیمارستان بستری میشود و عروس هیچ که از هزینه های درمان را تقبل نمیکند و میگوید مادر شوهرم تمام اموالش را به من بخشیده است و تمام هزینه ها را بنده پرداخت کردم. سپس من اقدام به گرفتن حکم حجر خواهرم میکنم که متوجه میشوم پسرش قبلا اقدام برای گرفتن حکم حجر کرده است و پرونده ای در پزشکی قانونی دارد که اثبات میکنم محجوریت خواهر بنده متصل به دوران صغر است ولی پرونده را دیگر پیگیری نکرده است. من پرونده را ادامه دادم و قبل از اینکه قاضی حکم حجر دهد خواهرم فوت میکند بعد از گرفتن انحصار وراثت اکنون حکم قطعی حجر متصل به دوران صغر به طرفیت وارثین که بنده و سایر خواهر برادرانم است صادر شده است. اکنون من میخواهم سهم الارثی که به واسطه آن وکالت از خواهرم گرفته شده به نفع وارثین از عروس پس بگیرم. ایا باید دادخواست بطلان وکالت دهم یا دادخواست بطلان هر معامله را جدا دهم؟ با توجه به اینکه ماشین به شخص ثالث فروخته شده، ملک و سپرده بانکی به عروس منتقل شده است.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

ابتدا بطلان وکالت و سپس بطلان هر معامله ای که شده. اعم از ملک و خودرو. در خصوص سپرده بانکی دادخواست استرداد وجه منتقل شده به عروس

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام در صورت صدور حکم حجر ، با توجه به تاریخ محجوریت ، شما باید دادخواست ابطال وکالت نامه رسمی و ابطال معاملات بعدی و ابطال انتقال بعدی سند رسمی در دفترخانه ، را در یک دادخواست مطرح نمایید و
جهت نیاز به مشاوره تماس بگیرید