مشاوره حقوقی رایگان - معامله محجور

با سلام
در خصوص کسی که حکم پزشکی قانونی میگیرد که حجر دارد سفه متصل به صغر سن است و این حکم را 6 ماه است گرفته ولی معامله برای 6 سال پیش است باز هم احتمال ابطال معامله هست ؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله اگه حکم حجر اثبات بشود و تایید برسد معامله قبلی آن باطل است

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
چنانچه پزشکی قانونی احراز آن را به 6 سال پیش

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله قطعا معامله باطل است

و شما باید دادخواست ابطال اسناد انتقالی و ابطال سند مالکیت صادره به نام خوانده اقامه نمایید و

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

اگر در نظریه پزشکی قانونی شامل آن دوره می شود بله

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر ثابت شود در زمان معامله محجور بوده در این صورت معامله قابل فسخ است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

صغیر غیر ممیز فرد نابالغی است که قدرت درک و تشخیص امور مختلف را ندارد. زشت را از زیبا یا سود را از زیان و … را تشخیص نمی دهد. برطبق ماده 1212 قانون مدنی اعمال و اقوال صغیر تا حدی که مربوط به اموال و حقوق مالی وی باشد باطل و بی اثر است.
اما صغیر ممیز می‌تواند تملک بلاعوض کند مثل قبول هبه و صلح بلاعوض و حیازت مباحات. معاملات صغیر ممیز و اشخاص غیر رشید که هیچ ضرر و تعهدی را برای آنها ایجاد نمی کند، صحیح است ولی معاملاتی که ممکن است برای آنها ضرری داشته باشد یا آنها را متعهد کندغیر نافذ است و منوط به تایید ولی یا قیم آنهاست.

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

اگر متصل به صغر سن باشد که تمام معاملات ایشان مشکل دارد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

با توجه به اینکه سفهصغر سن است به عبارتی ایشان حتی بعد از بلوغ محجور بوده است کلیه معاملات ایشان تا زمان اثبات رشد قابل ابطال