مشاوره حقوقی رایگان - لطفا به من مشاوره بدهید که شانس به نتیجه رسیدن من در این دعوای حقوقی چقدر است؟

سلام. من در سال 87 در یکی از شعب بانک ... در تهران برای دریافت وام خرید خودرو سپرده گذاری کردم. در ابتدا با بخش وام در مورد ضامن هایی صحبت کردم و گفتم که آموزش و پرورشی هستند و به من گفته شد که اشکالی ندارد. موقع دریافت وام گفتند که ضمانت آنها را نمی پذیرند. من چون در حال خرید خودرو بودم و مدتی هم پولم را در بانک خوابانده بودم و ضامن دیگری نداشتم و در آن موقع خرید و فروش وام رونق داشت و قانونی بودن یا نبودن آن محرز و مشخص نبود، به یکی از این شرکت مراجعه کردم. آنها گفتند که وام را می خرند و ضامن ها را هم برای بانک فراهم می کنند و در مورد ضامن ها با خود بانک هماهنگ اند. این اتفاق افتاد و من وام را به مبلغی حدود 1500 فروختم. آن شرکت ضامن ها را بدون حضور من به بانک برده بود و با هماهنگی که خودشان می گفتند با کارمندان بخش وام بانک دارند، بانک ضمانت ها را قبول کرده بود و وام به من پرداخت شد و من هم با گرفتن 1500، بقیه وام را (وام 7 میلیونی) و دفترچه اقساط را به آنها دادم و تصورم هم این بود که چون ضامن ها مال آنها هستند و وام هم ضامن ها تعیین صلاحیت و استعلام می کند، آنها طبیعتا ناچارند که اقساط وام را بپردازند. بعد از مدتی با تماس بانک من متوجه شدم که اقساط پرداخت نمی شوند و شماره هایی که من از شرکت و وام گیرنده داشتم، پاسخگو نبودند. محل شرکت نیز تخلیه. صاحبان آن از آنجا رفته بودند و من هیچ دسترسی به آنها نداشتم. من به بانک این موضوع را اطلاع دادم و گفتم من حاضرم تمام مبلغی را که بابت فروش وام گرفته بودم، به جای چند قسط بدم و همین کار را هم کردم و گفتم مابقی را از ضامنین دریافت کنند. در وهله اول کسی که از بانک تماس گرفته بود گفت که پیگیری می کند و من چندین قسط را پرداخت کردم. بعد از اتمام حدود 1800 (حتی بیشتر از آنچه که به عنوان مبلغ فروش وام گرفته بودم)، بانک گفت که من باید بقیه را هم پرداخت کنم. من گفتم از ضامنین بگیرید. گفتند ضامنین قلابی هستند. من در پاسخ گفتم شما ضامنین بازنشسته آموزش و پرورشی من را قبول نکردید، پس چطور ضامنین قلابی را به این راحتی پذیرفتید. از آن به بعد من دیگر قسطی را پرداخت نکردم چون واقعا من آن مبلغ را خرج نکرده بودم که بازپرداخت کنم و در این زمینه بانک را مقصر می دانستم و فکر کردم که بانک موضوع ضامنین را پیگیری می کند. امروز برایم ابلاغیه ای به عنوان برگ لازم الاجرا سازمان ثبت اسناد آمده است که مرا مکلف به پرداخت باقی وام و سود انباشته و خسارت می کند.
در آن زمان من نمی دانستم که خرید و فروش وام غیرقانونی است و اطلاعات درستی هم در این زمینه وجود نداشت و خرید و فروش وام بسیار رایج بود.
چند سوال اصلی من این است:
1. این ابلاغیه چه مشکلاتی برای من ایجاد می کند؟
2. اقدام من در برابر آن باید چه باشد؟
3. معاونت بانک در اعطای وام و استعلام ضامنین و پذیرش ضامنین قلابی چگونه قابل پیگیری است؟
4. من باید از بانک در قبال این موضوع متقابلا شکایت کنم؟
5. اگر بخواهم مورد را از طریق وکیل پیگیری و حل و فصل کنم، چقدر باید هزینه کنم؟
6. اصلا در این باره چقدر برای موفقیت پرونده شانس دارم؟
از راهنمایی شما پیشاپیش سپاسگزارم.

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام شما وضامنین همه تان بصورت تضامنی مکلف به پرداخت وام هستید ، بانک اختیار دارد به هرکدام که دسترسی دارد مراجعه کند اگر مالی از شما پیدا شد توقیف میکند وگرنه میتواند حکم جلب شما را بگیرد