مشاوره حقوقی رایگان - دخالت خانواده زوجه عدم تمکین حتما بخوانید ...

با سلام. من و همسرم اهل تسنن می باشیم و مدت یک سال از عقد بنده (زوج) و همسرم (زوجه) می گذرد و در دوران عقد بسر می بریم. مهریه همسرم یک جلد قرآن و یک سفر زیارتی خارج از کشور می باشد که تمام و کمال پرداخت نموده ام( ضمنا شرط عدم ممانعت اشتغال زوجه را جزو شروط ضمن عقد قید نموده اند). یک ماه بعد از عقد بخاطر شغل زوجه و اصرار والدین زوجه، علی رغم وجود طبقه و واحد مستقل در خانه پدری بنده، اقدام به اجاره منزل و تهیه وسایل و جهیزیه توسط خودم (زوج) نمودم. خانواده همسرم به عناوین مختلف در زندگی ما دخالت نموده اند و متاسفانه همسرم (زوجه) بخاطر عدم استقلال و بی اختیاری، به حرفهای والدینش جامه ی عمل پوشانده و مطیع آنها می باشد. بطور مثال ممانعت پدرزنم از خرید آپارتمان توسط من و همسرم، مداخله مادرزنم در مسافرت ما در دوران عقد، عدم آمادگی برای عروسی، نگه داری طلا و هدایا نزد خودشان، عدم خرید جهیزیه توسط آنها و ... بخاطر بهانه های واهی حدودا 20روز پیش از اشتغال دخترش در شهر محل زندگیمان جلوگیری و زوجه را به شهر خودشان انتقال داده اند (علی رغم توافقات قبل از عقد) و حتی هدایای ازدواج ما (طلا و انگشتری و...) را نزد خودشان نگه داشته اند. توجیه پدرزن بنده این است که چون رسما سر خانه زندگی نرفته ایم (عروسی نگرفته ایم) پس اختیار دختر دست پدرش است!!! با اینکه اطلاع دارند که دخترشان در یک سال گذشته با بنده زندگی کرده و باکره نمانده است.
سوالات:
1- آیا برای عدم تمکین اقدام نمایم؟ نتیجه اش؟
2- از خانواده اش شکایت کنم؟ پدرش میتواند ادعای اختیار زندگی دخترش را نماید؟
3- در صورت نظر آنها بر جدایی، آیا میتوانند کاری کنند؟ (مهریه را تماما تحویل داده ام و نفقه هم داده ام)
4- تکلیف هدایای عقد چه می شود؟
5- با وجود ترک منزل توسط زوجه، خانه اجاره ای را تخلیه نمایم؟
6- قانونا و شرعا اختیار زوجه دست خانواده اش است یا بنده؟

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

به شما مشاوره تلفنی با اینجانب پیشنهاد میشود

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

می توانید دادخواست تمکین بدهید. اما نمی توانید از خانواده اش در مورد این مسائل شکایت کنید.پدرش نمی تواند ادعای اختیار دخترش را کند.
هدایا اگر موجود باشد مکلف به استرداد است اما اگر نباشد تکلیف به استرداد ندارد.