مشاوره حقوقی رایگان - باطل کردن اقرارنامه غیر مالی

سلام خسته نباشید شخصی زمینی به ما فروخت و در یک روز یک وکالت نامه بابت زمین داد و یک اقرار نامه که در سربرگ نوشته اقرارنامه غیرمالی از ما گرفت که داخل اقرار نامه ذکر شد که به مال پول پرداخت کرده و ادعای نداریم. حالا فهمیدیم زمین مال یکی دیگست. میخوام بدونم میتونیم با شکایت فروش مال غیر اون اقرار نامه رو باطل کنیم؟

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام جهت احقاق حق مسیر دشواری دارید

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام موضوع از دوطریق قابل پیگیری است اول از طریق کیفری وان درصورتی است که مستندات کافی برای طرح شکایت کیفری تحت عناوین کلاهبرداری از طریق فروش مال غیر دردسترس شما باشد وراه دوم حقوقی است چرا که بعضی فقها می گویند ضمان درک را نمی توان اسقاط کرد معنی درک در ضمان درک مبیع به معنای فساد و ظلمت است.
ضمان درک ثمن: مسئولیت مشتری از خسارات ناشی از درک ثمن به بایع. (ماده 362ق.م)
ضمان درک مبیع: مسئولیت بایع از خسارات ناشی از درک مبیع به مشتری.
بایع ضامن درک مبیع: متعهد است ناشی از خسارات درک مبیع.
ضمان دراینجا به معنی تعهد و مسئولیت است.
یعنی بایع تعهد دارد در برابر هر مشکلی که در مبیع وجود دارد ضامن شود. مثلا بایع خانه را به من فروخته است، بعدا معلوم می شود که این خانه متعلق به دیگری است در اینجا بایع ضامن است.
خسارات وارده مشتری از ناحیه درک مبیع باید توسط فروشنده جبران گردد واین حق نیز قابل اسقاط نیست وهرچند متن اقرار نامه می بایست ملاحظه و سپس اظهار نظر گردد موفق باشید