مشاوره حقوقی رایگان - اشتغال و تمکین

باسلام
خانوم هستم، دوساله 9ماهه ازدواج کردیم. به دلیل مشکلاتی که بین منو همسرم به وجود اومد، همسرم خانه را ترک کرد، فردای اون روز پدر همسرم اومدن دنبال من و منو بردن خونه پدر خودم. از اون موقع همسرم سراغ من نیومده، با توجه به این وضعیت اگه من سرکار (کار در شأن) برم چه اتفاقی میفته؟ همسرم ممکنه نذارن من برم سرکار؟ مشکلی با تمکین ندارم. و ایشون میخوان طلاق توافقی گرفته بشه. ایشون بدون هیچ درخواست قانونی از طرف من ماهی 350 تومن از موقعی که پدرشون منو آوردن خونه پدرم برای من میریزن قبل اون هیچ نفقه و.. نمیدادن (البته دوشیزه نیستم). کلا میخوام بدونم میتونم با این شرایط کار کنم؟ همسرم چه کاری میتونه بکنه در این خصوص؟ و اینکه نفقه اون دوسال که ندادن چی میشه؟

پاسخ ها :

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام. اصل بر آن است که زوجه نیز می تواند اشتغال داشته باشد مگر کار وی با شان زوج یا زوجه یا مضالح خانوادگی منافات داشته باشد که در این صورت وفق ماده 1117 قانون، مرد می تواند همسر خویش را از اشتغال منع نماید...
ضمنا چون شما ترک منزل نموده اید و تمکین شرط استحقاق نفقه است، مساله تعلق نفقه محل چالش می باشد...

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
درخصوص اشتغال باید بکاری مشغول بشوید که منافی مصالح خانوادگی نباشد در مورد اشتغال زوجه منع کلی وجود نداشته و اگر محیط کاری مناسب بوده، اشتغال خارج از ساعات کاری اعلامی اداره کار نباشد و کار مربوط متناسب با رشته تحصیلی باشد زوجه را نمی توان از اشتغال منع کرد.
درخصوص نفقه دو سال نیز اگر اثبات نمایید پرداخت نشده قابل مطالبه است

علي صبحي

جناب آقای علي صبحي :

با سلام اگر شغل منافي شان شما و همسرتون و مصالح خانواده تون نباشه ميتونيد كار كنيد
در مورد نفقه هم اگر بتونيد ثابت كنيد كه نداده قابل مطالبه خواهد بود
در صورت نياز تماس بگيريد يا پيام دهيد٠٩١٤٧٧٢٦٨٥٥