مشاوره حقوقی رایگان - عقد هبه شفاهی و بخشش نامه مکتوب

با سلام و درود فراوان
پدربزرگ بنده در سال 1370 یک قطعه زمین مسکونی را به پدرم بخشیده و چند نفر عقد هبه شفاهی را تایید میکنن
در سال 1380 عموم که پدربزرگم را نگهداری میکرد بخشش نامه ای تنظیم و زمینی را که سال 1370 پدربزرگ به پدرم بخشیده را در متن بخشش نامه بصورت نصف نصف برای خودش و پدرم بخشید مینویسه
پدرم و پدربزرگم سواد خواندن و نوشتن ندارد
پدرم و پدربزرگم ذیل بخشش نامه را انگشت زدن
بعد عمویم با پدربزرگم رفته پیش چند نفر بعنوان شاهد انگشت زدن ذیل بخشش نامه
آیا با وجود هبه شفاهی که در سال 1370 رخ داده و از آن زمان تاکنون در این قطعه زمین ساختمان داریم و سکونت داریم یعنی عمل قبض رخ داده.و وجود بخشش نامه مکتوب که درآن قید شده زمین را بصورت شریکی بخشیدم و عمل قبض هم توسط عمویم صورت نگرفته
1.ارزش هبه شفاهی بیشتره یا بخشش نامه مکتوب؟
پدربزرگم هم در سن 80 سالگی از دنیا رفته
2.در سن 77 سالگی محدودیتی از قبیل نداشتن صحت سلامت عقل ایجاد میکنه؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اکر با میل اراده امضا صورت مرفته هرچند سواد نداشته اند هبه تنظیمی معتبر خواهد بود مگر انکه پدر شما هبه شفاهی را بدوا اثبات وبعد ابطال هبه نامه کتبی را بخواهد