مشاوره حقوقی رایگان - اعاده حیثیت

سلام من در شرکت اینترنتی کار میکردم به دلیل مشکلات مالی که پیش آمد دیگر ارتباطم را قطع کردم بعد از مدتی پلیس فتا آمد و کیس و گوشی و کلیه تجهیزاتم را برد و 2 ماه نگهداری کرد چون شرکت از آی پی بنده شکایت کرده بود که هک و نفوذ کردم به سایتشان و خسارت 130 میلیون تومانی وارد کردم.
حالا دادگاه جزایی عدم منع تعقیب صادر کرد و طرف به قرار صادره اعتراض کرد و بعد از مدتی اعتراض رد شد و تمام اتهامات از بنده رد شد.
میخواستم بدونم من میتونم از آنها خسارت بگیرم و اعاده حیثیت بکنم.
چون که مغازم به خاطر بردن کیس کامپیوتر بسته بود و دم عید هم بود از لحاظ مالی در مضیقه بودیم لطفا راهنمایی بکنید. با تشکر.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" چنانچه شاکی در طرح شکایت خود سوء نیت داشته باشد منوط به اثبات آن ، امکان اخذ نتیجه از بابت شکایت بعنوان افترا امکان پذیر است اما در خصوص ادعای مطالبه ضرر و زیان مادی از شاکی به دلیل طرح شکایت کیفری ، راه به جایی نخواهید برد .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بله می توانید در همان دادگاه و یا دادگاه حقوقی اعاده اعتبار کنید

یک وکیل

با سلام اولین راه طرح شکایت افتراست. در صورتی که وقوع این جرم ثابت شود، مفتری که شکایت واهی مطرح کرده است مجازات خواهد شد و بدین ترتیب حیثیت لکه دار شده شما مبرا می گردد.اما راهکار دیگر برای جبران خسارت خسارت معنوی است.
در ماده 1 قانون مسئولیت مدنی مقرر میدارد: هركس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر كه به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده، لطمه ای وارد نماید كه موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود است که البته متاسفانه نسبت به این موضوع رویه قضایی بی توجه است.

یک وکیل

سلام. بنده با همکار محترم سرکار خانم جرجانی هم نظر هستم

یک وکیل

سلام" با کمی دقت و مطالعه می توان فهمید سؤال پرسشگر در مورد مطالبه خسارات ناشی از عدم النفع به دلیل بسته شدن محل کسبش از حیث شکایت کیفری شاکی بوده است و این فرض سؤال هیچ انطباق و ربطی به ماده 1 قانون مسئولیت مدنی و رویه قضایی ندارد .

مهدی بلوری شادباد

جناب آقای مهدی بلوری شادباد:

باسلام و احترام
کاربر معزز
فارغ از بحث شکایت کیفری افترا، اثبات رابطه موجود نبودن مقطعی کامپیوتر و.. بعنوان علت و بسته بودن مغازه و ایضا نداشتن درآمد فعلی ( که تا قبل از آن منبع درآمد بوده و عادتاً نیز انتظار آن در آینده وجود دارد ولی حال بدلیل نبودن ملزومات کاری متوقف شده مثل برنامه نویسی با کامپیوتر و غیره ) بعنوان معلول بلاتردید باید منتج به صدور حکم بر جبران خسارت گردد .
و تبادر به ذهن عنوان عدم النفع در این خصوص محلی نداشته وشاید ناشی از برداشت ناصواب و همراه با تعجیل از موضوع باشد واین مهم در قالب منافع ممکن الحصول میگنجد ؛مضاف بر آنکه بیشتر با عدالت ،حفظ حقوق الناس و اجتناب از تضییع آن سازگارتر است.
با تجدید احترام

یک وکیل

سلام" با مداقه در تبصره 2 ماده 14 ق.آ.د.ک و انطباق آن با فرض سؤال ملاحظه خواهد شد مطالبه منافع ممکن الحصول مستلزم حدوث شرایطی است که حداقل در فرض سؤال پرسشگر دائر بر امکان دریافت خسارات مادی ناشی از شکایت کیفری شاکی که به علت فقدان دلیل یا عدم توانایی شاکی در اثبات اتهام وارده به مشتکی عنه منجر به صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت شده و از این حیث ( شکایت و رسیدگی در مرجع قضایی ) باعث تعطیلی موقت کسبش گردیده ، بزعم حقیر ، تبلور و تحقق شرایط تبصره 2 ماده 14 قانون مورد اشاره در فرض سؤال پرسشگر رؤیت نمی گردد . علی ایحال به پرسشگر محترم پیشنهاد می شود چنانچه هر یک از همکاران محترم مشورت دهنده اعتقاد راسخ به امکان اخذ حکم قطعی از دادگاه صالح مبنی بر مطالبه خسارات مادی ناشی از تعطیلی موقت محل کسب مشتکی عنه به علت شکایت کیفری شاکی و عدم توانایی وی در اثبات اتهام وارده به متشاکی و یا فقدان دلیل وجود دارد در صورت تمایل طرفین می توانند پرونده وی را پذیرش و به نتیجه برسانند.

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند آری راه حل وجود دارد