مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت وام

با سلام
2سال پیش، ضامن یه بنده خدایی شدم در موسسه ... ... تا وام بگیره
بنده هم یه چک سفید امضاء و بدون تاریخ دادم.
بعد از یکسال وام گیرنده اقساط رو پرداخت نکرد و چک بنده توسط وکیل موسسه ... ... فرم برگشت خورد.
و بعد از ارائه به دادگاه بدون احضار من حکم جلب گرفته اند و موسسه ... ... و اجرای احکام دادگاه چند روز به بنده مهلت داده اند.
با در نظر گرفتن موارد ذیل مرا راهنمایی کنید که آیا می توانم بر علیه موسسه ... ... و یا وکیل موسسه اعلام شکایت کنم؟
1) چکی که بنده جهت ضمانت وام اون بنده خدا داده بودم سفید امضاء بود.
(طبق قانون چک، چک سفید امضاء قابلیت پیگیری به صورت کیفری ندارد)
2) چک بنده بدون تاریخ سررسید صادر شده بود.(طبق قانون چک، چک بدون تاریخ قابلیت پیگیری به صورت کیفری ندارد)
3)چک به مبلغ 30 میلیون تومان توسط موسسه ... ... نوشته شده؛ حال آنکه مبلغ اصل وام با سود آن 20 میلیون بود که وام گیرنده تمام اقساط معوق را پرداخت و بدهی و قسط خودش رو بروز کرده و بدهی معوقه ندارد.
4) حکمی که دادگاه بر علیه من صادر کرده به میزان 30 میلیون تومان مبلغ چکی هست که موسسه ... ... در آن نوشته در صورتی که بدهی فعلی وام گیرنده 7میلیون تومان هست که معوق هم نیست.
5) رییس موسسه مربوطه اعلام کرده که یک برگ چک جدید ببریم و چک قبلی رو بگیریم آیا این کارو انجام بدیم؟

سپاسگزارم؛ خواهشمندم با توجه به محدودیت مهلت داده شده به بنده در اسرع وقت مرا راهنمایی بفرمایید.
اجرکم عندالله

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام. شما ضامن هستید و هر گونه حکم و اجراییه یر علیه هر دو شما صادر میشه. حکم جلب شما در اثر شکایت کیفری نبوده. طبق قانون اجرای احکام دادگاه حقوقی صورت گرفته. اگر متعهد به تهدات خود عمل کرده باشد با این وجود دارنده چک شما رو به اجراگذاشته باشه یا مبلغ زیادتر رو نوشته باشه خیانت در امانت هست و شما میتوانید از او شکایت کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به نظر من مجددا چک سفید امضا صادر نکنید. چرا که عواقب خطرناکی دارد

یک وکیل

سلام. مشاوره حضوری توصیه می گردد

یک وکیل

سلام " هر چند پاسخ قاطع ، اطمینان بخش و کامل به سوال شما مستلزم رویت و مطالعه اسناد و مدارک مورد ادعا و مشاوره حضوریست با این حال عرض می کنم : اصل بر استصحاب است یعنی اینکه چکی که صادر شده محمول بر صحت صادر شده مگر خلافش با دلیل و مدرک محکمه پسند به اثبات برسد . پس اصل بر این است که چک به روز صادر شده و یا تضمینی و یا سفید امضاء نبوده و تاریخ سررسید داشته و ... مگر خلافش را ذینفع با ادله اثبات دعوی به اثبات برساند و چک برگشت خورده شما هم مشمول همین قاعده است . شما وقتی چکی را سفید امضاء می دهید یعنی به عبارتی به طرفتان اجازه می دهید مندرجات آنرا در تاریخ سررسید مدنظر خود با مبلغ دلخواه تکمیل نموده و وصول نماید !!! اگر چک جدیدی که می خواهید جایگزین چک قبلی نمائید به اندازه بدهی واقعی شماست و نه بیشتر ، انجام این کار با تنظیم صورتجلسه در مرجع قضائی که شکایت مطرح است یا شورای حل اختلاف محل اقامت با رعایت احتیاطات لازم بلامانع است.

یک وکیل

با سلام درخواست کارشناسی کنید که سود و نرخ آن در سالی که قرارداد بستید چه مقدار بوده تا بانک نتواند بیشتر از سود مصوب آن سال از شما دریافت کند و اینکه درصد سودی که معمولا بانک ها در قرارداد می نویسند مغایر با مبلغ سود و درصد توافقی است. بهتر است چک جدید ندهید مگر اینکه از آنها اقرار بگیرید که صرفا 7 میلیون بدهکارید و از دادنامه صادره را اجرا نخواهند کرد.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.متن سوال شما مشخص کننده بی اطلاعی تان از پرونده است.لذا پیشنها اخذ مشاوره حضوری از وکیل را توصیهمی کنم.یاالله