مشاوره حقوقی رایگان - چرا بنیاد شهید به برادران شهدا هیچ سهمیه و کارت شناسایی نمیدهد

بنده برادر شهید هستم کارمند ........ وابسته به جهاد کشاورزی هست با 26سال سابقه کار تا به حال بنیاد شهید و جهاد هیچ امتیازی به بنده نداده اند بنیاد شهید میگوید برادر و خواهر شهدا هیچ سهمیه در قانون ندارند فقط به پدر و مادر شهدا سهمیه میدهند آیا پدر و مادر شهید فوت کرده اند دیگر به برادر شهدا امتیاز تعلق نمایند چرا .... مگر در قانون نیامده که قانون خدمات رسانی به خانواده شهدا ..... ضمنا چرا بنیاد شهید به برادر و خواهر شهدا کارت ... شناسایی نمودند ..

پاسخ ها :

نجمه مباشری

سرکار خانم نجمه مباشری :

در تعریف خانواده شاهد در بند «ز» ماده یک قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، اعضای خانواده شاهد مشمول خدمات و تسهیلات را والدین، همسر و فرزندان شهدا دانسته و خواهر و برادر شهید در شمول این مقررات قرار نمی گیرد لیکن حسب مورد در برخی از تسهیلات و خدمات مقرر در قوانین و مقررات موضوعه و مرتبط با ایثارگران از جمله قانون برنامه ششم توسعه و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، خواهر و برادر شهید از برخی خدمات و تسهیلات خصوصاً استفاده 5 درصد سهمیه استخدامی، دریافت مستمری شهید و برقراری کمک معیشت با شرایط و تکالیفی که در این احکام تعیین شده برخوردار هستند.برابر قوانین عمومی والدینی که فرزندان مونث شان به دلیل طلاق یا فوت همسرشان فاقد درآمد و شغل باشند, می توانند به عنوان تحت کفالت بودن از حقوق والدین برخوردار شوند. لذا منع قانونی وجود ندارد.