مشاوره حقوقی رایگان - طلب عروس از پدر شوهر فوت شده

با سلام.پدرم یکسال پیش فوت کردن.چندسال پیش زن برادرم به دلیل مشکلات با برادرم میخاستن جدا بشن و فقط ب واسطه برگه ای ک گرفتن از خانواده ام که یک دنگ و نیم از خانه پدر شوهر قباله ایشون باشه.چهار دنگ و نیم خانه به اسم مادرم هست یک دنگ و نیم ب اسم پدرم ک فوت کردن.روال قانونی انحصار وراثت را طی کردیم ولی هنوز تقسیم ارث نکردیم.الان زن برادرم ادعای مالک بودن دارد و میخاد برای یک دنگ و نیمش اقدام کند.آیا تقسیم سهم ورثه اولویت دارد یا یک دنگ و نیم زن برادرم؟قانون اولویت را به ورثه میده یا زن برادرم؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام اگر پدر شما قرارداد را امضا کرده باشد ، زن برادر شما ، مالک 1/5 دانگ محسوب میشود و ورثه حقی ندارند البته اگر

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اگر بعنوان مهریه بوده از دیون ممتازه تلقی وباید سهم زوجه از ملک بوی داده شود

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

افزایش مهریه در سند ازدواج یا به موجب اقرارنامه رسمی پذیرفته نمی شود در نتیجه اگر زن و مرد خواهان افزایش مهریه هستند می تواند از طریق سایر تعهدات مالی مثل صدور چک یا سفته، صلح اموال، و سایر تعهدات الزام آور دیگر که در قوانین آمده است اقدام به افزایش مهریه کنند و در رویه فعلی منعی در این خصوص نیامده است.

پس منعی برای افزایش ندارد ولی این مال جدید افزایش یافته دیگر ماهیت مهریه ندارد و مهریه همان است که حین نکاح مشخص شده است.