مشاوره حقوقی رایگان - میوه ی درخت گردو در مشاعات

با سلام
در یک آپارتمان سمت لواسانات چند درخت گردو هست که متعلق به پدرم هست خودش کاشته ولی چون طبقات رو فروختیم هر سال در فصل برداشت این چند درخت گردو با همسایه ها مشکل داریم
میخوام بدونم از لحاظ قانونی آیا محصول این درختان متعلق به همه ست یا کسی که کاشته و آب داده و بزرگشون کرده؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
از لحاظ قانونی ثمره درخت برای مالک درخت است و سایرین حق دارند اجرت المثل زمین را به نسبت سهمشان از مالک درخت بگیرند یا قلع و قمع آن را بخواهند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اصولا درختان جز مشاعات ملک محسوب حواهند شد واز مشاعات ملک دارد استفاده میشود لذا متعلق به همه ساکنین است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

ثمره درخت متعلق به کسی است که درخت را کاشته اما مالکین میتوانند اجرت المثل زمین را از وی بگیرند.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

متعلق حق مالک درخت و همسایه بعنوان مالک ملک مستحق اجرت المثل محل درخت

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

ثمره درخت متعلق به کسی است که درخت را کاشته اما مالکین میتوانند اجرت المثل زمین را از وی بگیرند