مشاوره حقوقی رایگان - منع حقابه

باغی را دوسال پیش خریدم مالک آن زمان یک شبانه روز آب را منتقل کرد البته صرفا در قولنامه و تاکید کرد آب بس و حتی زیاد است. پس از یک سال پی بردیم آب بس که نیست بسیار کمتر از نیاز باغ است. پیگیری کردیم و با پرس وجو و دسترسی به قولنامه های قبلی باغ معلوم شد باغ دو شبانه روز آب داشته و مالک یک شبانه روز را منتقل نکرده. سوالم این است آیا حقابه کشاورزی از چاه در اختیار مالک است که هر جور بخواهد منتقل کند یا آنکه در سازمان آب وفق زمین های کشاورزی قدرالسهم مشخص و ثابتی دارد. در کل ما برای احقاق حقوق باید به سازمان آب مراجعه کنیم یا دادخواست بدهیم. نهایتاً توفیقی داریم یا نه؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بستگی دارد که این حقابه ناشی از قرارداد عادی بین افراد باشد یا نه نیاز به بررسی مدارک میباشد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام پیشنهاد می شود از مرجع مربوطه سوال بفرمایید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر در قرارداد یک روز قید شده باشد نمی توانید بیشتر از آن را مطالبه کنید حتی اگر آن باغ قبلاً دو روز حق آبه داشته باشد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بله حق آبه در اختیار مالک قبلی است و فقط یک شبانه روز ، آب ، را به شما انتقال داده است
پس شما مالک یک شبانه روز ، حق آب ، هستید و شما نمی توانید بابت یک روز حق آبه دیگر ، ادعایی داشته باشید حتی اگر قبلا ، زمین دارای دو روز حق آبه باشد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بر اساس توضیحات شما شما دارای یک روز حق آبه خواهید بود

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

اگر در قرارداد یک روز قید شده شما نمیتوانید درخواست بیشتر داشته باشید

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

با سلام حق آبه در اختیار مالک قبلی می باشد و با توجه به اینکه شما یک شبانه روز را در قرارداد ذکر نموده اید شما مالک یک شبانه روز حق آبه هستید و شما نمی‌توانید بابت یک روز حق آبه دیگر ادعایی داشته باشید حتی اگر قبلا زمین دارای دو روزه حق آبه باشد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

ملاک قرارداد فی ما بین است.بیش از آن نمی توانید ادعایی بیشتر داشته باشید.