مشاوره حقوقی رایگان - ارثیه و مستمری از مادربزرگ به نوه

با سلام
شوهرم دوسال پیش در اثر ابتلا به سیروز کبدی فوت شدند. بعد از فوت همسرم بعلت اینکه پدرشوهرم نیز قبل از همسرم فوت شده بود حضانت و سرپرستی دختر دو ساله ام با من است. تمامی اموال خانواده شوهرم به نام مادرشوهرم است و ایشان بازنشسته اموزش و پروش می باشند که البته مستمری شوهرشان که کارمند بوده را نیز دریافت می کنند. مادرشوهرم اصرار دارد کفالت فرزندم را به ایشان بسپارم تا بعد از فوتشان مستمریشان به دخترم برسد. حال سوال من این است اگر کفالت را به مادرشوهرم بدهم ایا پس از فوت مادربزرگ از مستمری پدرشوهرم نیز به دخترم می رسد؟ یا فقط مستمری مادرشوهرم به او میرسد؟ و در ضمن ایا از ارثیه مادرشوهرم نیز چیزی به دخترم تعلق می گیرد یا نه؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام سوال شما نیاز به بررسی و گفتگوی بیشتر دارد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
ارثیه خیر ولی مستمری بله

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بله
مستمری مادربزرگ ، به نوه دختری خواهد رسید به شرطی که نوه ، تحت تکفل مادربزرگ باشد
ولی از مستمری پدرشوهر ، به دختر شما نخواهد رسید زیرا ایشان تحت تکفل پدر بزرگ نبوده است
و به دختر شما ارث
نخواهد رسید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر تحت کفالت مادربزرگ شما باشد بله می تواند از مستمری مادر بزرگ بعد از فوت ایشان استفاده نماید و از مستمری پدر بزرگ منتفع نخواهد بود و صرفاً از ماترک پدر بزرگ همسر شما که بعد از پدرشان فوت کردن ارث خواهند برد لازم به توضیح است که با توجه به اینکه مادر طفل در قید حیات است تحت تکفل قرار دادن نوه اصولاً غیر ممکن خواهد بود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر تحت کفالت مادربزرگ شما باشد بله می تواند از مستمری مادر بزرگ بعد از فوت ایشان استفاده نماید.