مشاوره حقوقی رایگان - راه های اثبات زنا

سلام آیا با آزمایش dna میتوان زنای محصنه را اثبات نمود علم قاضی در اینگونه پرونده تا چه اندازه کاربرد داره؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
طبق اصول کلی حقوقی اثبات هر ادعایی بر عهده مدعی ( شاکی) است یکی از ادله برای اثبات ادعا ارجاع به کارشناس است ( پزشک قانونی و ...)
که از موجبات علم قاضی است منتها در موضوع سوال شما استثنا وجود دارد و تحقیق و تفحص ممنوع است
ماده 241 - قانون مجازات اسلامی: در صورت نبود ادله اثبات قانونی بر وقوع جرائم منافی عفت و انکار متهم هرگونه تحقیق و بازجویی جهت کشف امور پنهان و مستور از انظار ممنوع است. موارد احتمال ارتکاب با عنف، اکراه، آزار، ربایش یا اغفال یا مواردی که به موجب این قانون در حکم ارتکاب به عنف است از شمول این حکم مستثنی است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

یکی از ادله اثباتی نظر کارشناسان پزشکی قانونی است که به عنوان کارشناس رسمی دادگستری می تواند نظریه اعلام و ارزش اثباتی آن با دادگاه خواهد بود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

همچنان که مجازاتش بسیار سنگین است اصولا راهای اثباتش را بسیار سخت کرده اند تا حتی المقدور اثبات نشود مگر مواردی که استثناء شده.

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام صرف نظریه کارشناسی که کفایت نمی کند

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
در صورت فقدان ادله و انکار راههای اثبات سخت می باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر dna باعث علم قاضی شود می تواند حکم به مجازات زنا صادر کند.
ولی به نظر آزمایش dna باید در کنار سایر دلایل باعث علم قاضی شود در غیر اینصورت به استناد آزمایش dna نمی توان حکم به مجازات زنا صادر کرد.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

تصمیم نهایی با دادگاه می باشد و در هر صورت قاضی بایستی به علم ویقین برسند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام اصولا خیر اثبات جرم زنای محصنه به علت مجازات اعدام ، سخت است

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

زنای محصنه بعنوان یکی از جرایم حدی ادله اثبات سختگیرانه خود را دارد.

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

سلام تصمیم نهایی با دادگاه می باشد و در هر صورت قاضی بایستی به علم ویقین برسند

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

ازمایش یکی از راه های اثبات دعوا می باشد که می تواند موجب علم قاضی گردد در صورت اقناع قاضی ممکن است رای دهد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

راههای اتبات خیلی سخت است و نهایت علم قاضی مهم است

یک وکیل

شهادت 4شاهد یا چهاربار اقرار .ازمایش قابل قبول نیست برای جرم زنا

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

خیر زنا و حد زنای محصنه از سیستم دلایل قانوتی و شرعی پیروی میکند ازمایشات هرچند دقیق د سیستم دلایل اقناعی همچون تعزیرات کاربرد دارد

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
گزارش پزشکی قانونی یک اماره است وبه تنهایی مثبت ادعای زنا نمی تواند باشد درجرایم کیفری علم قاضی یکی از ادله اثبات جرایم است ولی درجرایم مستوجب حدود یا امارات باید خیلی متعدد باشند که باعث علم قاضی شود یا ادله سنتی متل شهادت شهود والا قاضی درمقام شک باید متهم را مرخص کند