مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن سند ملک و انتقال ان از وارث به خریدار

باسلام، خانه مسکونی را از پدر خود خریداری نموده ام از طریق بنگاه، پدرم فوت شده برای سند اقدام کردم ادره ثبت گفت چون پدر شما برای سندا قدام کرده قبل از فوت و به مرحله آگهی رسیدی باید شما ادامه دهید به نام پدرتان صادر شود بعد انتقال به شما وراث دهند. سوال اینجاست آیا من خریدار باید مالیات بر ارثی این ملک را بپردازم یا وراث؟ دوم اگر وراث حاضر به انتقال سند نشدن چه؟ وآیا اداره سنت درست میگه

پاسخ ها :

زیبا قیاسی

سرکار خانم زیبا قیاسی :

شما مالک فعلی ملک مورد معامله هستید مطابق قرارداد ولی مطلبی که متصدی اداره فرمودند صحیح است سند بنام پدرتان صادر می‌گردد متعاقب آن شما می‌توانید از وراث انتقال سند بنام خودتان را بخواهید و اگر قبول نکنند میتوانید از طریق دادگاه الزام به تنظیم سند به طرفیت وراث را به موجب قولنامه اقدام نمایید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام..در صورت خرید مال از ماترک متوفی خارج می شود البته شما بایستی علیه ورثه دادخواست اثبات وقوع عقد بیع وتنظیم سند رسمی با مستندات ارایه نمایید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
وقتی قرار نیست آن ملک به وراث به ارث برسد اصولا نباید متحمل هزینه مالیات بر ارث شوند .
اگر همکاری نکردند ال ام آنها را از دادگاه بخواهید

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

مدارک نیازمند بررسی است مشاوره تلفتی بگیرید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

شما بایستی علیه ورثه دادخواست اثبات وقوع عقد بیع وتنظیم سند رسمی با مستندات ارایه نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند؛

*برای وراث طبقه اول 7.5% ارزش معاملاتی و برای وراث طبقه دوم و سوم به ترتیب 2 و 4 برابر این مقدار محاسبه می‌شود*.

قیمت گذاری ملک مسکونی که وراث به ارث برده‌اند، بر اساس ارزش معاملاتی صورت می‌گیرد. دفترچه ارزش معاملاتی دفترچه‌ای است که سالانه توسط کمیسیون تقویم املاک منتشر می‌شود. خوشبختانه *قیمت‌های تعیین شده در دفترچه از ارزش واقعی املاک مسکونی بسیار کمتر است.*

❕قانون مالیات های مستقیم

ماده 17- اموال و دارایی‌هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می‌یابد، به شرح زیر مشمول مالیات است:

5- نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک‌ و نیم (5 /1) برابر نرخهای مذکور در ماده (59) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث .

تبصره 2- نرخ‌های مذکور در این ماده مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخهای مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

ماده 59- نقل و انتقال قطعی املاک به ماخذ ارزش معاملاتی و به نرخ پنج درصد (5٪) و همچنین انتقال حق واگذاری محل به ماخذ وجوه دریافتی‌ مالک یا صاحب حق و به نرخ دو درصد (2٪) در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق مشمول مالیات می‌باشد.