مشاوره حقوقی رایگان - مجازات برای ایجاد درگیری

با سلام و عرض ادب،
توضیح کوتاه:
در صورتی که شخصی در خیابان درگیری فیزیکی عمدی ایجاد کند و به عبارت دیگر، شروع کننده نزاع باشد، آیا مرتکب جرم شده است؟
آیا شروع کردن یک نزاع فیزیکی دو نفره جرم است؟
اگر پاسخ مثبت است، در کدام ماده قانونی به این موضوع اشاره شده؟
و اینکه خون امدن گوش بدون آسیب جدی (مانند آسیب ظاهری به نرمی گوش یا پارگی پرده) دیه خاصی دارد؟
***
توضیح مفصل:
در یک بازار شلوغ، مشغول رانندگی بودم و به صورت غیر عمدی حدود نیم کیلو گوجه یک پیرمرد را له کردم. در این زمان با آرامش، متانت و عذر خواهی (در حضور شاهد) مسئولیت پرداخت گوجه های له شده را قبول کردم. اما بعد از مدتی دیدم که این پیرمرد، همین طور گوجه های سالم را نیز به گوجه های خراب اضافه می کند.
در ابتدا چند بار اعتراض مسالمت آمیز کردم. اما او گوشش بدهکار نبود و قصد داشت یک سبد گوجه را به من به عنوان خسارت و با قیمتی دوبرابری بفروشد.
من ایستادم و گفتم که یا پول گوجه های خراب را می دهم و یا هیچ پولی نمی دهم. او قبول نکرد و زمانی که درب خودرو ام را باز کرده خواستم بنشینم، درب را بست و یقه من را چسبید. یقه را آزاد کردم و دوباره عمل فوق تکرار شد. این پروسه (گرفتن یقه، لباس، دست و غیره و پس زدن دست او) چندین بار تکرار شد تا من توانستم در خودرو بنشینم.
دنده را زدم که بروم و ناگهان پیرمرد خود را در جلوی خودرو انداخت و گفت باید از جنازه من رد شوی. او کنار نمی رفت و من با نیم کلاج آرام آرام جلو رفتم که از جلوی خودرو برود. اما نرفت و در این نیم کلاج ها، خودش را به زمین انداخت. کمی گوشش زخمی شد که در نهایت مردم او را از جلوی خودرو کنار بردند و من رفتم.
اکنون این پیرمرد از من شکایت کرده و با چند شاهد تقاضای دیه خون امدن گوشش را کرده است.
آیا من می توانم از او به جرم شروع نزاع شکایت کنم؟ با استناد به کدام ماده قانونی؟
و اینکه خون امدن گوش بدون آسیب جدی (مانند آسیب ظاهری به نرمی گوش یا پارگی پرده) دیه خاصی دارد؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

درگیری فیزیکی از طرف هر شخصی منجر از اسیب ضرب و جرح جرم تلقی میشود و دیه دارد. البته باید تمامی ابعاد موضوع بررسی شود . جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
خیر
تعیین نوع جراحت با پزشک قانونی است .
پارگی پرده گوش ارش دارد نه دیه که توسط پزشک قانونی تعیین می شود .
در صورت نیاز به توضیحات بیشتر تماس بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله پرداخت دیه ایشان بر عهده شما است
بله شما میتوانید شکایت نمایید
بهتر است توافق نمایید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

تعیین نوع جراحت و میزان دیه با پزشکی قانونیست.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود.
جراحات و آسیب دیدگیها برحسب مورد ارش و دیه به آن تعلق می گیرد که پزشکی قانونی تعیین و اجرای احکام محاسبه می نماید
شما نیز می توانید به استناد دلائل شکایت نمایید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام پزشکی قانونی میزان صدمات وجراحات را مشخص می کند