مشاوره حقوقی رایگان - شرب خمر

با عرض سلام و خسته نباشید.
متاسفانه برای اولین بار بنده را در حین رانندگی پلیس راهور گرفته و بعد از متوجه شدن بوی مشروب از دهن من مرا به کلانتری تحویل داد و پرونده برای من تشکیل داده شد.
یک شب را در بازداشتگاه گذراندم، ماشینم را توقیف کردند، گواهینامه ام را گرفتند و فردای آن روز مرا به دادسرای وزرای تهران فرستادند و پس از حضور در مقابل دادیار شعبه و گفتن این که دوستانم به من این مشروب را ندانسته داده اند و من با علم قبلی آنرا نخورده ام با دادن 10 میلیون تومان وثیقه آزاد شدم و گفتند تا آماده احضاریه جهت رای دادگاه منتظر بمانم و الان نگرانم که چه حکمی قرار است برای من صادر شود علی الخصوص 80 ضربه شلاقی که میگویند حد است و باید خورد و نمی توان آنرا خرید و همچنین گرفتن گواهینامه به مدت 6 ماه .
سوال بنده حقیر این هستش که چه حکمی برای من قاضی قرار است صادر کند ؟
آیا شلاق هم دارد؟ اگر دارد آیا روشی هست که بتوان خریدشان یا کاری کرد که به شلاق خوردن نرسد؟
چون واقعیت اصلا در شأن و شخصیت و موقعیت اجتماعی و خانوادگی من همچین چیزی خیلی سنگین تمام می‌شود و شدیدا روز و شب من را این فکر پر کرده که چکار بکنم که به این وضع مجازات دچار نشوم .
قبول این مجازات برای کسی که مقدار کمی آبجو خورده و بعد از 6 ساعت توسط پلیس گرفته شده بدون اینکه مست باشد و این همه مجازات خیلی سخت است.
خواهش میکنم اگر راهی برای جلوگیری از این مجازات وجود دارد مرا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر فراوان .

پاسخ ها :

یک وکیل

مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی علاوه بر جریمه 400 هزار تومانی و ضبط گواهینامه به مدت شش ماه پرونده قضایی نیز برای فرد خاطی تشکیل شده و وی به مرجع قضایی معرفی خواهد شد. شرب خمر علاوه بر تخلف رانندگی، به لحاظ قانونی نیز جرم محسوب می‌شود، برابر قانون مجازات اسلامی علاوه بر حد شرعی که 80 ضربه شلاق است، مجازات حبس تعزیری نیز برای فرد خاطی در نظر گرفته شده است.

تشخیص مصرف مشروبات الکلی توسط راننده متخلف را با دستگاه‌های الکل‌سنجی که در اختیار پلیس‌های راهنمایی و رانندگی سهل و آساناست. مطابق ماده 718 قانون مجازات اسلامی هرگاه فردی با وسیله نقلی موتوری در حالت مستی اقدام به رانندگی کند، عمل وی جزو موارد مشدد و تشدید‌کننده محسوب شده و قانون‌گذار مجازاتی بیش از دوسوم حداکثر مجازات تعیین خواهد کرد.
طبق این ماده قانونی فرد خاطی یک تا پنج سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم خواهد شد.

یک وکیل

با سلام اقرار نزد قاضی دادگاه مهم است،در این خصوص حتما وکیل بگیرید که راهکار قانونی به شما ارائه گردد.

سعید   دهقانی فیروزآبادی

جناب آقای سعید دهقانی فیروزآبادی:

با سلام نظر بنده هم نظر خانم جرجانی هست

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال که پرسیده بودید آیا کیفر حدی را می شود تبدیل به جزای نقدی کرد ؟ پاسخ منفی است زیرا حدود الهی و از جمله نوشیدن مسکرات که در آیه قرآن توسط باریتعالی بر نبی مکرم اسلام (ص) نازل گردیده ، قابل تبدیل به جزای نقدی نیست . حال این سؤال به ذهن متبادر می شود چرا باید مسلمان و یا هر فرد با آئین دیگر بر خلاف دستور صریح الهی در بلاد و قلمرو حکومت اسلامی مسکرات بنوشد و مجازات آن را به جان بخرد !؟ مجازات حدی مجازاتی نیست که انسانها و حکومتها در وضع آن دخالتی داشته باشند بلکه واضع و شارع آن ، ذات اقدس الهیست . شراب علاوه بر اینکه نوشیدنش حرام و مستوجب حد است ، نجس هم هست . پس چرا باید مایعات نجس را نوشید !؟ رانندگی با وسیله نقلیه و در حال مستی جرم است و از عوامل مشدده محسوب می شود که در مورد تخلفات راهنمایی و رانندگی و مجازات رانندگی با وسیله نقلیه در حال مستی همکار محترم سرکار خانم اعتمادیان مفصلاً توضیح داده اند لذا از ارائه پاسخ تکراری پرهیز می نمایم .

یک وکیل

ادامه پاسخ - اضافه می شود به پاسخ قبلی اینکه نوشیدن آب جو به مقدار کم یا زیاد حتی اگر مست هم نکند مستوجب کیفر حد است . با این حال با شرایطی که در مبحث حدود مسکرات در ق.م.ا پیش بینی شده ، چنانچه پرونده شما به وکیل متخصص و حاذق سپرده شود احتمال اینکه مشمول مجازات حدی نشوید کم نیست .

سعید رضا مقیمی

جناب آقای سعید رضا مقیمی:

با تکرار همان مطالب در دادگاه .مستوجب هیچگونه مجازاتی نمیباشید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به اینکه موضوع برای شما خیلی نگران کننده به نظر می رسد،پیشنهاد می کنم به اخذ مشاوره بسنده نکرده ونسبت به استخدام وکیل وطی فرایند قدم به قدم با ایشان اقدام نمایید یاالله

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

با توجه به اینکه اقرار در دادگاه و نحوه دفاع شما در برابر قاضی بسیار مهم و حیاتی می باشد و میتواند رای را به نفع یا به ضرر شما تغییر دهند توصیه می نمایم به اخذ وکیل د رپرونده مبادرت نمایید.