مشاوره حقوقی رایگان - حضانت و حکم سن رشد

با سلام .
آیا با ازدواج مادر همواره حضانت از او سلب میشود ؟
آیا با گرفتن حکم رشد برای پسر میتوان درخواست خروج از کشور و رفع ممنوع الخروجی توسط پدرش را حل کرد ؟
در صورت امکان شماره ماده قانونی را ضمیمه نمایید. سپاسگزارم

پاسخ ها :

علیرضا رئیسی نافچی

جناب آقای علیرضا رئیسی نافچی :

باسلام
اگر دادگاه بر مبنای مواد قانونی و مصلحت کودک حضانت صغیر را به مادر واگذار کند، حتی در صورت ازدواج مجدد مادر نمی‌توان حضانت را از او گرفت مگر آنکه انحطاط اخلاقی مادر اثبات شود.
در مورد پسری که حکم رشد او صادر شود نیازی به اذن پدر وجود ندارد
برای جواب خود میتوانید به مواد 42 و 43 قانون خانواده مصوب 1391 مراجعه فرمایید

یک وکیل

با ازدواج مجدد مادر حضانت از وی سلب می شود که البته این مورد استثنائاتی دارد مثلا اعتیاد همسر یا...
چنانچه فرزند توسط پدر ممنوع الخروج شده باشد تا رسیدن به سن قانونی یعنی 18 سال برای خروج از کشور باید از پدر اذن بگیرد که البته در مواردی خاص مثل شرکت در المپیادها و مسابقات ورزشی که در خارج از کشور برگذار می شود و بعضا سفرهای زیارتی با دستور دادگاه و گذاشتن وثیقه مناسب می تواند از کشور خارج شود.
تبصره 1ماده 14 قانون حمایت از خانواده - پدر یا مادر یا کسانی که حضانت طفل به آنها واگذار شده نمی‌توانند طفل را به شهرستانی غیر از محل اقامت مقرر در بین طرفین و یا غیر‌از محل اقامت قبل از
وقوع طلاق و یا به خارج از کشور بدون رضایت والدین به فرستند مگر در صورت ضرورت با کسب اجازه از دادگاه.

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

همکازران گرامی به درستی جواب داده اند و با نظر سرکار خانم اعتمادیان موافق هستم .

علیرضا رئیسی نافچی

جناب آقای علیرضا رئیسی نافچی :

با کمال احترام به همکاران محترم اما با توجه به متن ماده 42 قانون خانواده مصوب 1391 که بیان میدارد:«صغیر و مجنون را نمیتوان بدون رضایت ولی، ... خارج از کشور فرستاد» لذا پسری که دارای حکم رشد باشد خود عهده دار امور خویش است لذا نیاز به اذن ولی ندارد.