مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه طلب

من طبق قرارداد دو واحد آپارتمان از یه نفر پیش خرید کردم و سفته هم به اندازه پولی که داده بودم به عنوان ضمانت ازش گرفتم ولی سفته به اسم خودش نیست ولی متاسفانه واحدها را به موقع تحویل نداد و از ایشان شکایت دادخواست الزام به تکمیل واحدها کردم و همزمان سفته ها را هم دادخواست کردم که البته متعهد سفته فرد دیگری است و فروشنده پشت آن را هم امضا نکرده آیا شکایت من از دو طریق قانونیه یا باید از یه طریق شکایت میگردم؟

پاسخ ها :

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام چنانچه سفته ها بعنوان وج التزام عدم انجام تعهد باشد در انصورت صرفاً شما میتوانید وجه سفته ها را مطالبه کنید و در خصوص اصل قرارداد حقی متصور نخواهد بود لذا پاسخگویی کامل به پرسش شما مستلزم رویت قرارداد فی مابین می باشد.

پرسشگر :

در قرارداد اسمی از سفته ها برده نشده و در رسیدی دیگر سفته ها به صورت امانت به من داده شده

یک وکیل

با سلام سفته و چک و کلا اسناد تجاری واجد وصف تجریدی هستند یعنی به رابطه آنها از منشا صدور توجه نمی شود و با توجه به اینکه از سازنده نگرفته اید ایرادی بر مطالبه وجه آن نیست و اگر سفته وجه التزام بوده باشد نمی توانید هم الزام به ایفای تعهدات قراردادی را کنید و هم وجه سفته ها را مطالبه کنید،بر طبق انصاف هم این کار صحیح نیست هر چند در رویه قضایی ما انصاف نادیده گرفته می شود.

یک وکیل

مشاوره حضوری جهت رویت قرارداد توصیه می گردد