مشاوره حقوقی رایگان - صلح مادام الحیات

باعرض سلام و ارادات، خسته نباشید و تشکر از زحمات و خدماتی که بزرگوارانه ارائه می‌دهید. بعرض برسانم، پدر هنگام حیات خویش با هدایت ما که مشاوره گرفته بودیم، برای راحتی و آسایش مادر بعد از خودش، در مورد منزل یک سند سکونت مادام الحیات تنظیم کرد که هرگونه حق واگذاری و استفاده سکونتی و غیر سکونتی را کلی، جزئی را به هرشخص از مادر سلب کرد که چون مادر تنها بود و زیرزمین هم خالی و بی بهره بود، با توافق وراث بجز یک نفر حق واگذاری سلب شده توسط پدر را به ایشان بصورت تفویض اختیار برگردانده و نوه اش در آن سکونت کرد که مدتی است که همسر نوه با وی ناسازگار شده و وراث میخواهند، این تفويض اختیار را از مادر مجددا سلب کرده و نوه زیرزمین را تخلیه کند. حال خواهشمند است بفرمایید از ابتدا آیا وراث حق داشتند که وصیت رسمی پدر را که حق واگذاری به غیر، هرکس به عنوان را سلب کرده بود، با تفویض اختیار توسط نوشته فی مابین به مادر برگردانند؟ و اینکار خلاف نبوده است، و دیگر اینکه آیا الان با لغو تفویض اختیار یکی از وراث، تقاضای تخلیه منزل همکف را نمود؟ یعنی تفویض اختیار داده شده بمادر را لغو کرد؟ از راهنماییهایتان متشکرم سپاس.

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

تفویض از ابتدا از لحاظ قانونی پذیرفتنی نبوده چرا که ملک از طریق صلح به مادر شما منتقل شده بوده و شرط جاری بوده الان میتوانید بر اساس همان شرط نخلیه را انجام دهید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر نوه هیچ قراردادی با مادرتان ندارد و به اذن صرف سکونت نموده مادر می تواند خلع ید نوه را بخواهد .
به نظر می رسد دست نوشته وراث صحیح باشد چون مادر مالک ملک نیست و صرفا حق انتفاع از ملک را بطور مباشرت دارد لذا حال با فوت پدر وراث مالک ملک هستند و تمام حقوق پدر را دارا هستند لذا می توانسته اند اجازه انتفاع به غیر از مادر را هم بدهند.