مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار کپی تقسیم نامه

با سلام. پدر بزرگ بنده در یکی از روستاهای مازندران یک خانه سرای قدیمی مربوط به چندین سال قبل دارد که چون خودشون از جوانی به تهران اومدن اون خونه دست نخورده و بدون ساکن بوده. ایشون بیست سال پیش فوت میکنن و ما طی چند سال اخیر از طریق اقوام و محلی های روستا متوجه وجود این خانه سرا شدیم. چند نمونه کپی تقسیم نامه هم که به امضای چند نفر اهالی روستا رسیده از طریق اقوام به دست آوردیم. اما موضوعی که هست اینه طی هفت هشت سال اخیر همسایه این خانه سرا محدوده و دیوارحیاط خودش رو گسترش داده و تقریبا اکثر زمین خانه سرا رو تصرف کرده. طی مراجعه به ایشان موضوع مطرح شد که اعلام کردن محدوده خانه من همینه و پیشروی نداشتم شما اشتباه میکنید!!
سوال بنده اینه با توجه به این که املاک روستایی معمولا دارای سند رسمی نیست و قولنامه ای و تقسیم نامه ای هست و ما به اصل تقسیم نامه دسترسی نداریم اما اقوام کپی تقسیم نامه ای که محدوده خانه سرای پدربزرگ بنده رو مشخص کرده در اختیارمون گذاشتن، چگونه میتونیم علیه این همسایه متصرف اقامه دعوا کنیم. کپی تقسیم نامه به عنوان مدرک قابل استناد هست؟ از عکس های هوایی سالهای گذشته که مشخص میکنه همسایه اخیرا دیوار خودش رو جلو کشیده هم میشه به عنوان ادله اثبات دعوی استفاده کرد یا با توجه به این که اساسا اون روستا اراضی سند نداره و تقسیم نامه ای هست و ما هم اصل تقسیم نامه رو نداریم کلا باید بیخیال بشیم و مدارکمون برای طرح دعوی کافی نیست. توضیح اینکه از طریق گفت و گو و دوستانه هم اقدام کردیم اما همسایه متصرف کماکان اصرار بر حقانیت خود دارد.
ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

پاسخ ها :

اعتبار کپی تقسیم نامه تقسیم نامه