مشاوره حقوقی رایگان - بدهکاری خودرو

سلام من 7 سال پیش یه ماشین فروختم و مبلغ 300""هزار تومان بابت انتقال سند پلاک نزد خریدار نگه داشتن تا بعد از انتقال سند به من پرداخت کنند ولی خریدار برای انتقال سند مراجعه نکرد و ماشین به چند نفر فروخته شد الان نفر آخری درخواست انتقال سند را از من کرده منم گفتم 300تومان بدهکاری داره ولی طرف زیر بار نمیره و میگه با من نیست به نظر شما من چجوری میتونم دادخواست مبلغ طلبکاری ام را با سود آن تا امروز بدم از چه کسی شکایت کنم آیا میتونم ماشین را توقیف کنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

به شورای حل اختلاف مراجعه و دادخواست استرداد طلب و خسارت تاخیر تادیه به طرفیت شخص بدهکار بدهید.

یک وکیل

سلام " پرسشگر عزیز " در فرض سوال ، چنانچه معامله اول با خریدار را با تراضی یکدیگر تفاسخ و اقاله ننموده باشید و پس از آن خودرو را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عینا یا منفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل نموده باشید عمل شما جرم فروش مال غیر و کلاه برداریست و همچنین است این عمل و مجازات آن برای انتقال گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد . پس با این توضیح ، در شرایط فعلی بهتر است در فکر چگونگی مطالبه 300 هزار تومان تتمه ثمن معامله و فروش خودرو به شخص اول نباشید و در فکر این باشید چگونه از مخمصه به وجود آمده رهائی یابید مگر اینکه خریداران از وقوع جرم و مجازات آن آگاهی پیدا ننموده باشند و شما از این حیث شاکی خصوصی نداشته باشید .

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

اگرمعامله ها باقولنامه که قانونی است صورت گرفته ، موضوع حقوقی است،به نظراینجانب صبرکنید تاآخرین خریدار ،دادخواست به دادگاه بدهدوشمابامعرفی دوشاهد ،می گوییدمن وفق قولنامه فلان مبلغ طلبکارم

یک وکیل

با سلام به نظر اینجانب مبلغ آنقدر ناچیز است که بهتر است از خیر آن بگذرید چون دوندگی و هزینه بیشتری برای آن مبلغ باید بکنید.

اكبر زارع

جناب آقای اكبر زارع:

شما با کسی ک با او معا مله کرد مراجع نما ید

چ

یک وکیل

ادامه پاسخ قبلی _ و به آن اضافه می گردد ؛ پرسشگر محترم " سوال خود را بطور شفاف و کامل تشریح و مطرح ننمودید لذا بر مبنای استنباط از فهم سوال ناقص تان و اینکه شاید شما معامله بعدی (دوم) را انجام داده باشید عمل شما با شرایط مندرج در پاسخ قبلی جرم تلقی گردید و گرنه چنانچه غیر از معامله اول ، معامله بعدی توسط شما صورت نگرفته باشد ، جرمی حادث نشده است و صرفا بابت معامله اول ، 300 هزار تومان از خریدار اول طلبکار می باشید که غیر از اینکه در حال حاضر سند مالکیت خودرو به نام شماست نفرمودید آیا در معامله اول ، تعویض پلاک انجام شد یا خیر ؟ و کارت سبز خودرو صادره از راهور ناجا الآن به نام کدام خریدار است ؟ و یا اینکه همچنان به نام شماست ؟ و خودرو در حال حاضر در اختیار کیست ؟ و آیا معامله بعدی را شما انجام داده اید یا خریدار اول ؟

پرسشگر :

پاسخ به اقای گنجی نه تعویض پلاک انجام نگرفت همه مدارک خودرو به اسم خودمه من فقط با خریدار اول معامله کردم و الان ماشین نزد خریدار چهارمه

یک وکیل

سلام " پرسشگر محترم " در پاسخ به متن توضیحی دوم شما به عرض می رسانم ؛ این روش معامله شما از ابتدا بر مبنای ناصحیح استوار شده و متاسفانه توسط افراد دیگر نیز ادامه یافته است . لذا توصیه می شود چاره ای حقوقی اندیشیده شده تا موضوع با کمترین ضرر فیصله یابد . در فرض سوال که کارت سبز و سند مالکیت و پلاک خودرو به نام شماست و خودرو با بیع نامه و باقی ماندن تتمه ثمن 300 هزار تومانی توسط شما به خریدار منتقل گردیده و وی نیز خودرو را بعد از مدتی با مبایعه نامه مذکور و بدون داشتن مالکیت قطعی به فرد دیگری واگذار نموده است و الی خریدار چهارم ، هر نوع تخلف راهنمائی و رانندگی و یا جرمی توسط خودرو مذکور انجام پذیرد مسئولیت آن متوجه شما به عنوان مالک خودرو می باشد . والسلام