مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی

با سلام
سال 1376 سرقفلی یک مغازه (در طبقه همکف خانه ایشان) را از پدرم خریدم، و اجاره‌نامه محضری دارم. روز قرارداد اجاره ده سال را پرداخت کردم و رسید دارم. بعد از آن پدرم از گرفتن اجاره بها امتناع کرد. پدرم سه دانگ خانه که شامل ملکیت مغازه و خانه می‌باشد را به مادرم صلح کرد. بعد از فوت پدرم؛ مادر و دیگر برادران و خواهران علی‌رقم اصرار های من باز از گرفتن اجاره بها خودداری کردند. حالا بعد از فوت مادرم اختلاف پیش آمده و برادارن و خواهرن در پی شکایت افتادند. آیا بابت عدم پرداخت می‌توانند سرقفلی را بگیرند بدون اینکه شکایتی کرده باشند بابت عدم پرداخت؟
سوال دوم!
درصورت داشتن قصد فروش ملک من به صورت قانونی می‌توانم آنها را مجاب به فروش ملکیت به من کنم؟ چون خودم هم سهمی در ملکیت مغازه از پدر و مادرم دارم.
سوال سوم!
آیا می‌توانم اظهارنامه‌ای تنظیم کنم که من قصد پرداخت اجاره‌بها را دارم ولی ایشان راضی به‌ دادن رسید نمی‌شوند؟
سوال چهارم!
در نوع کسب این مغازه توی اجاره‌نامه قید شده "خوار و بار فروشی" اما بیش از ده سال است که بدون هیچ جواز کسبی مغازه تعطیل است و فقط ابزارآلات اضافی را از کارخانه در آنجا دپو کردم. آیا این مصداق تغییر شغل است و اگر هست باید چه کنم؟
پیشاپیش متشکرم

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نیاز به گفت و گو دارد از طریق پنل مشاوره تماس بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام برای ارائه پاسخ باید مدارک بررسی گردد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام برای ارائه پاسخ باید مدارک بررسی گردد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی/باید به صندوق دادگستری می‌ریختید /خیر /خیر

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای ارائه پاسخ باید مدارک بررسی گردد