مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت وام و عدم پرداخت اقساط توسط وام گیرنده

سلام
ضامن شخصی شدم؛ ایشان اقساط وام را مرتب پرداخت نکرده اند و از حقوق بنده کم شده است.
1-بنده از ایشان تعهدی کتبی گرفتم و شاهدی هم امضا کرده است که در تاریخی که موعد آن گذشته است، ایشان بایستی ضامن دیگری جایگزین من برای این وام به بانک معرفی کنند. برای تضمین این تعهد هم از ایشان سفته به میزان وام گرفتم که در تعهد قید شده است. روی این تعهد با شرط ضبط سفته در صورت رعایت نکردن این تعهد، می توان شکایت نمود و به نتیجه رسید و چه مراحلی دارد؟
2- روی همین مثلا دو قسطی که از کم شده می توانم در شورای حل اختلاف شکایت کنم و مراحل اداری آن به چگونه است؟