مشاوره حقوقی رایگان - سلام پدرم جهیزیه بهم نداده ازدواج کردم میخوام شکایت کنم میتونم طبق قانون

من دخترم 37 سالم و حدود5 سال که از خونه پدرم آمدم جدا زندگی میکنم و از وقتی که بیرون آمدم ازدواج کردم تا به این سن رسیدم هیچ پولی یا خرجی یا جهیزیه بهم نداده و باهم مشکل داشتیم خیلی ولی 5سال حتی با هم حرفم نزدیم حدود 12 سال پیش 3سال واسش داخل کارخانه تولیدی پدرم که سندش به اسم خواهر بزرگترم زد که وامش بگیره تو این 3 سال یه هزاری بهم حقوق نداد در سال 8ماه کار میکردیم و 4 ماه دیگش زمستون میشد کارخانه تعطیل میشد میخوام شکایت کنم واسه این 3 سال و جهیزیه که یه لیوان هم بهم نداده وضع مالی خوبی هم داره شاهد دارم که اونجا کار می‌کردم و بیمه هم هیچ کدوم از 8تا کارگر نکرد و استشاد محلی هم دارم که اونجا 24 ماه کار کردم هیچ حقوقی بهم نداد میخوام بدونم شکایت کنم با مدارکی که دارم واسه 24ماه کارم و جهیزیه که ازدواج کردم بهم نداده میتونم طبق قانون بگیرم جهیزیه رو یا مبلغ یه جهیزیه رو. تشکر

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام می توانید برای حقوق خود اقدام نمایید.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اصولاً دادن جهیزیه نفقه محسوب نمی شود که پدر تکلیفی به آمادگی جهیزیه داشته باشد لذا عملاً شکایت شما بی نتیجه باقی خواهد بود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بابت حقوق کار در اداره کار به نتیجه میرسید ولی در خصوص مهریه خیر

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام بابت حقوق و کلیه مزایای مربوط به کار در کارخانه میتوانید اقدام کنید ولی جهیزیه خیر

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام از بابت ندادن جهیزیه امکان شکایت وجود ندارد و از بابت کار کردن در کارگاه پدری ، میتوانید در اداره کار اقامه دعوا نمایید ولی چون کارگاه خانوادگی بوده است باید دلیل محکم داشته باشید و

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

جهت حقوق و سایر مزایا می توانید شکایت نمایید بابت جهیزیه خیر

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما در صورت داشتن ادله و اثبات کار میتوانید حق السهی بگیرید و پدر شما ملزم نبوده به شما جهیزیه بدهد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

با سلام،بابت حقوق می توانید با مستندات از طریق اداره کار شکایت کنید.جهیزیه عرف است و طبق قانون اثاث البیت جزء‌نفقه و در صورت‌ تمکین بر عهده شوهر است. فرزند بابت نفقه معوقه نمیتواند شکایت کند .

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
تهیه وسایل منزل بر عهده همسر شماست و جزو نفقه شما است لذا بابت جهیزیه هیچ طلبی از پدر ندارید . ولی برای حقوق کارگری خود به اداره کار شکایت کنید