مشاوره حقوقی رایگان - دعوی حقوقی خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف یا دعوی الزام به تحویل ملک یا راه دیگر؟

با سلام. یک باب آپارتمان تعاونی ساز و 10 سال ساخت واقع در یک برج 30 واحدی را از یک فامیل نزدیک خریدم و طبق روال تعاونی سند بنامم شد. براساس مدارک پرونده، تعاونی اینجانب را مالک رسمی میداند و حتی از من تعهد محضری گرفته که بعنوان مالک آپارتمان مسئول پرداخت هرگونه هزینه جدید مانند محوطه سازی و غیره میباشم. با وجود اینکه کل برج دارای سند ثبتی و پلاک ثبتی هست اما واحدها هنوز سند ثبتی تفیک شده ندارند. خود تعاونی مسئول و پیگیر رفع موانع اداری جهت صدور سند ثبتی تفیکی برای واحدها میباشد ولی زمان خاصی برای انجام آن مشخص نیست. بنابراین من و همه مالکین سایر واحدها فعلا سند مالکیت صادر شده توسط تعاونی را در دست داریم​.

حالا مشکل من این هست که فروشنده با زورگویی و سوء استفاده از روابط فامیلی از تحویل آپارتمان خودداری کرده و آنرا بصورت غیر قانونی و بدون هرگونه مجوز یا رضایت من در اختیار خود و خانواده اش دارد. واقعا نمیدانم چه راهی نتیجه بخش است؟ اگر دعوی حقوقی خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف مطرح کنم با توجه به عدم وجود رویه یکسان در همه شعبات بدوی و تجدید نظر ممکن هست آماده نبودن سند ثبتی برای واحد باعث رد دعوی خلع ید بشود. از طرفی نمیدانم واقعا دعوای حقوقی الزام به ایفای تعهد و مشخصا الزام به تحویل ملک با توجه به وجود سند تعاونی و قرارداد واگذاری امضاء شده توسط فروشنده و تایید شده در محضر نتیجه بخش هست یا نه؟ یک نکته را هم اضافه کنم که فروشنده یکبار بدون وجود هیچ دلیل قانونی اقدام به طرح دعوی ابطال معامله کرد. قاضی محترم پس از رویت مدارک مالکیت من و نیز استعلام از تعاونی که چه کسی مالک هست و پاسخ تعاونی در تایید مالکیت من رای به بطلان دعوی ایشان صادر و در متن رای به انتقال قانونی و صحیح ملک بمن تاکید نمود که شاید همین حکم هم زمینه را برای دعوی خلع ید مهیا کند.

امیدوارم موضوع را دقیق و واضح مطرح کرده باشم. با تشکر از وقت و راهنمایی و جواب دقیق و حساب شده شما

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

هر دو گزینه شما قابل به رسیدگی و صدور رای به نفع شما در محاکم حقوقی است و همچنین شما می توانید از باب کیفیر هم از فروشنده شکایت کنید . پیشنهاد بنده استخدا وکیل است