مشاوره حقوقی رایگان - قولنامه یا صلح معامله

اگر بخواهیم ملکی را که سند رسمی ندارد از مالکش بخرم و قبل از دریافت سند رسمی مالکش فوت کند کدام روش، راهی برای ادعای ورثه باقی نمی گذارد و محکمتر، قانونی تر و ارجحتر است؟
1- قولنامه رسمی بنگاه با امضا شاهد بنویسیم و همان را در دفتر خانه با عنوان سند فروش اموال غیر منقول ثبت کنیم.
2- صلح معامله دست نوشت را امضاء و همان را در دفتر خانه با عنوان سند صلح ثبت کنیم.
3- هبه نامه و ثبت در دفترخانه با عنوان سند هبه

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
اگرمالک زنده است سند رادردفتر اسنادرسمی تنظیم کنیدمعاملات املاک باید باسندرسمی باشد سندرسمی سندی است که نزددفترخانه اسنادرسمی تنظیم وثبت شود بنگاه املاک مامور رسمی نیستند و سند انان نیز رسمی نیست و سندعادی است اعتبار سندرسمی راندارد

پرسشگر :

اگر مالک فوت کن سند فروش اموال غیر منقول باطل می شود . برای صلح نامه ای که در دفتر خانه تنظیم شده هم همین طور است؟
پس از مرگ مالک مبایعنامه رسمی بنگاه برای مراجع قضایی بهتر است یا صلح نامه ای که در دفترخانه تنظیم شده؟

پرسشگر :

با تشکر از دادراه

پرسشگر :

و جناب سامان هادی بیگی

مهدی شیروانی

جناب آقای مهدی شیروانی :

قولنامه اعتبار خود را دارد.در صورت فوت فروشنده و ادعآی احتمالی وراث مبنی بر انکار و تردید نسبت به قولنامه موضوع با ارجاع امر به کارشناس قابل اثبات است.شهود و اثر انگشت فروشنده اخذ شود.