مشاوره حقوقی رایگان - مسدودی پرونده چک در شورای حل اختلاف

با سلام و احترام
بنده یک قطعه زمین زراعی اوقاف از شخصی خریداری نمودم و بخشی از مبلغ را به فروشنده پرداخت و الباقی مبلغ را طی یک فقره چک مدت دار با نگارش در متن برای قرارداد زمین به نام فروشنده با ایشان تسویه نمودم.
در متن قرارداد فروشنده موظف به تحویل زمین توسط نقشه بردار تا یک ماه شده است که با توجه به عدم تحویل زمین مبلغ چک را پرداخت ننمودم ، حال پس از گذشت چند ماه مشخص گردیده پدر فروشنده 20 سال قبل کل زمین را به شخص دیگری واگذار کرده است و بعداً فوت نموده و وراث طی چندین فقره شکایت بر علیه خریدار با عناوین مختلف سعی در تصرف زمین داشته اند که همگی دادگاهها رای به نفع خریدار داده اند و قانوناً فروشنده هیچ حق و حقوقی در ملک نداشته و اداره اوقاف فروشنده را مالک نمی شناسد و نهایتاً یکی از وراث (فروشنده) از روی طمع و کلاهبرداری بخشی از ملک را مجددا به من واگذار کرده است.
که بنده بلافاصله بعد از اطلاع ، شکایت فروش مال غیر و کلاهبرداری و مسدودی چک را به دادگاه ارائه نمودم که جلب به دادسرا برای ایشان صادر گردیده است
حال فروشنده چک بنده را برگشت و درخواست صدور اجرائیه نموده
آیا ایشان میتوانند مبلغ چک را بگیرند؟ و من میتوانم با ارائه مدارک شکایت در شورای حل اختلاف پرونده را ببندم؟
پیشاپیش از پاسخگویی وکلای محترم و محترمه کمال تشکر و قدردانی بعمل می آید.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

پرونده مطالبه وجه چک تا تعیین تکلیف پرونده شکایت کلاهبردای و فروش مال غیر شما باید متوقف شود. این موضوع را به مرجعی که پرونده چک هست با اوراق شکایت مطروحه ، اعلام و درخواست اعمال ماده 19 ق آ د م و توقف رسیگی کنید.