مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه چک بدون تاریخ

سلام وقت بخیر؛در سال 96 ملکی را به اتفاق شریکم خریدیم و کل وجه ثمن از محل چک های صادره من پرداخت شد و بعد از 10 روز به شخص ثالث فروختیم ولی بعد از دریافت و پرداخت نصف ثمن و در موقع استعلام از جهادکشاورزی بدلیل ساخت در زمین زراعی از گرفتن تایید انتقال به بمشکل خوردیم بطبع خریدار ما تقاضای فسخ کرد و شخصی که ما از وی خرید کردیم و مالک اصلی بود اعلام کرد پولی ندارد پس بدهد به ناچار من فسخ کردم و از مالک اصلی یک فقره چک بدون تاریخ گرفتم که بعد از حل مشکل اداری ملک را بفروشیم ولی خریدار ما راضی به این شرایط نشد و‌ بعد از دوسال من ملکی به ایشان انتقال دادم و فسخ کردیم و من و شریک ام هم با مالک اصلی فسخ و شریک من خارج شد ولی مالک اصلی فقط نصف زمین را انتقال داد «در حالی که من هم ملک داده بودم و هم نصف ثمن » اعلام کرد چک را بعد از فروش بقیه زمین پاس میکنم حالا یکساله که فروخته و چک را پاس نمی کند باتوجه به اینکه در فسخ اولیه درج شده چک تا زمان فروش مابقی زمین امانت نزد من خواهد بود و بدون تاریخ است چطور میتوانم مطالبه وجه چک را ارائه بدم که دچار جرم خیانت درامانت و غیره نشوم. باتشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام با توجه به اظهارات شما جهت
ارائه پاسخ دقیق حقوقی نیاز به
بررسی جزئیات و اخذ توضیحات بیشتر
خواهد بود

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام دوست عزیز ؛ با توجه به اینکه شما شرط مطالبه وجه چک را منوط به فروش زمین کردید به نظر صادر کننده چک از این خلاء سوء استفاده می کنند و از طرفی ممکن است زمین به فروش نرسد یا اینکه اساسا فروشنده قیمتی را پیشنهاد دهند که خریداری تمایل به خرید نداشته باشد که شرط مندرج در قرارداد که وصول چک را منوط به فروش زمین شده به نظر چون تاریخ دقیقی ندارد و شما بایستی تا چه زمان صبر کنید و با توجه به نوسانات اقتصادی و اینکه روزانه ارزش پول رو به کاهش است مطابق قاعده لاضرر و همچنین شرطی که منعقد شده بدون تاریخ است به نظر این شرط باطل و لی مبطل عقد نیست و بهترین راه حل این است که شما یک اظهار نامه قانونی به دارنده چک ارسال کنید و مدت حداقل 3 روز به ایشان مهلت بدهید که وجه چک را کارسازی نمایند و در صورت اینکه مثمر ثمر نشد تاریخی بعد از اخطاریه در آن درج کنید و چک را از طریق دادگاه مطالبه کنید .
موفق باشید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
جهت اظهارنظر لازم است مدارک و مستندات بررسی شود.
توضیحات شما واضح نیست و با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد.