مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه

قرار بود پدر ما خانه ای را بین ما فرزندان تقسیم کند
ما برای اینکه بعد از فوت دچار اختلاف نشویم ، بین خودمان مبایعه نامه ای تنظیم کردیم و به امضای طرفین رسید
یعنی برای تنظیم مبایعه نامه ، به دفتر اسناد رسمی یا بنگاه معاملات املاک مراجعه نکردیم
ما و پدر ما امضا کردیم و اثر انگشت زدیم و یک نفر هم شاهد (مادر ما) امضا کرد
حالا پدر ما قصد دارد که خانه را بفروشد ، تکلیف ما چطور میشود؟
آیا قابل اثبات است؟
آیا امضا و اثر انگشت معتبر است و ایرادی بر آن نمیتوان وارد کرد؟
چه ایراداتی ممکن است به مبایعه نامه وارد بشود؟
باتشکر

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. اگر شما با پدرتان مبایعه نامه دارید و خرید کردید ، هر چند به صورت عادی باشد اگر پدرتان خانه را فروخت شما میتونید از طریق دادگاه اول قرارداد و مالکیت خود را ثابت کنید یا اینکه الان پیش دستی کنید و الزام به سند کنید و سند خانه را با دستور موقت از دادگاه از نقل و انتقال بازداشت کنید تا اقدام به فروش نتواند انجام دهد به هر حال باید دید هدف از اون قرارداد چی بوده ؟ اگر هدف برای بعد از فوت بوده طریقش اشتباه بوده ولی کاری است که کرده . بهتر بود صلح عمری می کردند. حالا با صحبت و مذاکره باید دید چرا قصد فروش اونجا را دارند و مسئله را حل کرد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام برای امکان رجوع پدر از قرارداد بستگی به مفاد و نوع قرارداد
خواهد داشت
و اگر قرارداد در قالب عقد هبه باشد قابل رجوع است
ولی اگر در قالب صلح یا بیع باشد عقد غیر قابل رجوع خواهد بود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

هبه قابل رجوع است اما نیاز به توضیحات تکمیلی است