مشاوره حقوقی رایگان - عدم انجام تعهدات شریک و پرداخت بدهی

با سلام
بنده باتفاق یکی از اقوام زمینی را بصورت اجاره از دولت بشرط احیا برای کشاورزی گرفتیم. بنابر دلایلی در ابتدای امر کلیه اسناد و مکاتبات بنام ایشان بود و بنده حسب اعتماد هر زمان مبلغی را که ایشان برای ادامه امور مطالبه میکرد بدون اخد رسید و سند، به ایشان میدادم. حتی در چند مرحله ایشان با توجه به اینکه سندی برای شراکت من وجود نداشت مبالغی را که مدعی هزینه کرد آنها بود با فشار و یا تعیین محدودیت زمانی برای پرداخت، از من دریافت میکرد. شکل کار ما در دو مرحله خلاصه میشود :
1- در مرحله ابتدایی (اقدامات و پیگیری و ایاب و ذهاب امور توسط ایشان انجام میشد و هزینه های آنها را از من مطالبه و دریافت میکرد ( پرداختها صرفا بر اساس اعتماد و بدون هیچ سند و رسیدی انجام میشد ) و در این مرحله بنده با توجه به ارتباطاتم در بسیاری از موارد از اعتبار شخصی و اجتماعی برای پیشبرد امور کمکهای موثری میکردم، که در این مرحله حتی یکی از دوستان بنده به اعتبار من مبلغ هنگفتی را که ما قادر به پرداخت آن نبودیم و برای عقد قرارداد اجاره و نهایی شدن کار لازم بود را پرداخت نمود و با اینکار نهایتا سند اجاره زمین بنام شریک بنده صادر شد. پس از احراز مالکیت وقتی بنده از ایشان برگه و یا سندی مبنی بر سهیم بودن خود مطالبه کردم امتناع و نهایتا و صرفا برای گرفتن سندی دست نویس وعادی از ایشان قرار بر این شد که : من علاوه بر پرداختهایی که تا ان زمان کرده بودم سایر مبالغی را هم که ایشان مدعی بود بابت اینکار طی این مدت هزینه کرده است را من بپردازم و نهایتا برابر رقمی که توافق کردیم مجددا وجوهی از بنده دریافت کرد (بعبارتی آورده ی ایشان برای سه دانگ ، زمان و پیگیری امور و آورده ی من برای تملک سه دانگ، پرداخت تمام مبالغ مالی و هزینه ها طی مرحله اول مبنای عمل قرار گرفت)

2- مرحله دوم : در این دوره کلیه امور و پیگیری ها برعهده من بود. تا یک مدت کوتاه هزینه ها را بصورت برابر پرداخت میکردیم که شریکم در یک تصمیم ناگهانی و یکباره گفت که بدلیل مشکلات مالی دیگر هیچ هزینه ای را پرداخت نمیکند و از آنجاییکه مهلت مان برای احیای زمین رو باتمام بود به ناچار علیرغم تمامی مشکلات موجود، من به تنهایی هم تمام هزینه های مالی و کارگری و غیره را پرداخت میکردم و هم پیگیری ها و امور مربوطه و اقدامات زیربنایی و عملیاتی ( پیگیری و اخذ مجوزهای آب و برق و ... ) را برای احیای حداقل بخشی از زمین انجام میدادم. بنحوی که درپایان مهلت سه ساله اجاره نامه اول، کارشناسان مربوطه با رویت اقدامات انجام شده، مجوز تمدید دوسال دیگر را برای ادامه و تکمیل کار را صادر کردند (شایان ذکر است حتی به اظهار شریکم، کار این مرحله بسیار دشوارتر از مرحله اول بود)
در این میان چند مشکل اساسی وجود دارد که به کمک و مشاوره شما نیازمندم چون اخیرا ایشان اظهار کرده است که صرفا با ارایه اسناد از سوی من ، ممکن است برخی از هزینه ها را فعلا فقط و فقط ، بعنوان بدهی خود بپذیرد ولی همچنان تاکید میکند که پرداخت همان میزان از بدهی احتمالی هم برایش امکان ندارد وبه هیچ عنوان حتی زمان یا مهلتی هم برای پرداخت اش اظهار نمیکند و صرفا به این حرف که فعلا ندارم از زیر بارپرداخت بدهی شانه خالی میکند.
1- راه حل قانونی برای جدا شدن از چنین شریکی چیست در حالیکه نه سهمش را میفروشد ( و یا قیمتی میدهد که اصلا منطقی نیست و حتی قیمت کارشناسی را نیز قبول ندارد ) و نه سهم من را میخرد ؟؟

2- علیرغم اینکه تنها تا پایان سالجاری برای اتمام کار فرصت داریم و در غیر اینصورت امکان خلع ید و عودت زمین از سوی دولت بسیار محتمل است اما ایشان همچنان بدلیل انکه توانایی مالی ندارد ؛ از هرگونه فعالیتی خودداری میکند ( این در حالیست که در یک محاسبه سر انگشتی مبالغ پرداختی من بمراتب بیشتر و چندین برابر ایشان میباشد وبالتبع در صورت خلع ید زمین ، خسران من چندین برابر شریکم خواهد بود )

3- ایشان حتی در مقابل پیشنهاد اینکه بابت تسویه بدهی معوق اش ، بخشی از سهم اش را واگذار کند نیز بشدت مقاومت میکند و اصلا حاضر به اینکار نمیباشد . با توجه به اینکه ایشان طی این مدت به تعهدات شراکت خویش عمل نکرده است آیا نمیتوان ایشان را برای پرداخت و تسویه بدهی اش ، به واگذاری بخشی از سهم اش وادار کرد ؟

4- از آنجائیکه انجام هزینه ها توسط بنده غالبا از محل وام بانکی و تامین سرمایه از افراد که بالتبع هزینه های خاص و مربوط به خود را درپی داشته است و همچنین اینکه با توجه به تورم ناگهانی و کاهش شدید ارزش پول از زمان ایجاد بدهی ایشان (خصوصا در سال گذشته)، در محاسبه بدهی ایشان ( که هنوز هم زمان پرداخت و تسویه آن مشخص نیست ) چگونه نکات اساسی مانند : هزینه های تامین سرمایه ، کاهش شدید ارزش پولی از زمان ایجاد بدهی تا زمان تسویه و پرداخت آن ، لحاظ شده و یا محاسبه گردد ؟

با سپاس و تشکر فراوان

پاسخ ها :

محمدهادی پهلوانی فر

جناب آقای محمدهادی پهلوانی فر:

سرگذشت زندگی را
توشته اید مفهوم نیست